Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Meksikas prezidents otrreiz inficējies ar Covid-19

Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors pirmdien paziņoja, ka viņš ir otrreiz inficējies ar Covid-19 un viņam ir viegli simptomi.

"Es jūs informēju, ka esmu inficējies ar Covid-19; lai gan simptomi ir viegli, es palikšu izolācijā, strādāšu tikai biroja darbu un sazināšos virtuāli, līdz tikšu galā ar to," prezidents rakstīja tviterī.

Lopess Obradors pavēstīja, ka viņa veseļošanās laikā viņu aizstās iekšlietu ministrs Adans Augusto Lopess gan ierastajā rīta preses konferencē, gan citos publiskos pasākumos.

Dažas stundas pirms tam 68 gadus vecais prezidents bez sejas maskas bija parādījies žurnālistu priekšā un runājis aizsmakušā balsī, izpelnoties kritiķu apsūdzības par bezatbildīgu rīcību.

Viņš sacīja, ka plānojis iziet Covid-19 testu, bet uzskatījis, ka esot saslimis ar gripu.

Lopess Obradors pirmoreiz inficējās un atveseļojās no Covid-19 2021.gada sākumā. Viņš ir saņēmis "AstraZeneca" vakcīnu, tai skaitā balstvakcīnas devu 7.decembrī. 

Meksikā līdzīgi daudzām citām valstīm ir sācies jauns koronavīrusa infekcijas gadījumu vilnis pēc lipīgā omikrona paveida parādīšanās un gada nogales ģimeņu saietiem. 

Meksikas oficiālais Covid-19 nāves gadījumu skaits ir piektais lielākais pasaulē. Piektdien tas pārsniedza 300 000 robežu, lai gan jauno vienas dienas nāves gadījumu skaits ir ievērojami mazāks nekā iepriekšējos pandēmijas viļņos.

Meksikā, kur ir 129 miljoni iedzīvotāju, līdz šim apstiprināti vairāk nekā 4,1 miljons Covid-19 gadījumu, bet zemā testēšanas līmeņa dēļ to patiesais skaits var būt daudz lielāks. 

 

Li.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits