Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Miljardieri mudina ierobežot pasaules iedzīvotāju skaitu

ASV notikusi slepena pasaules bagātāko cilvēku tikšanās, kurā miljardieri izvērtēja draudus cilvēces nākotnei un secināja, ka svarīgākais uzdevums ir samazināt pasaules pārapdzīvotību. Miljardieru sanāksmes ierosinātājs bija pasaules bagātākais cilvēks Bils Geitss, kurš pievērsies labdarībai un cenšas mazināt nabadzību jaunattīstības valstīs. Neformālā tikšanās notikusi maija sākumā Ņujorkā, ziņo laikraksts The Sunday Times.

Apspriedē piedalījās arī Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs, miljardieri Vorens Bafets, Džordžs Soross, Deivids Rokfellers un citi ietekmīgi cilvēki. Ekskluzīvā kluba biedri labdarības projektiem jau ziedojuši desmitiem miljardu dolāru, bet tagad meklē jaunus risinājumus, kā samazināt nabadzību pasaulē. B.Geitss centās pārliecināt pārējos miljardierus, ka galvenā prioritāte ir pārapdzīvotības samazināšana. ANO aprēķini liecina, ka šogad pasaules iedzīvotāju skaits sasniegs 6,8 miljardus, 2012.gadā tas būs jau septiņi miljardi, bet 2050.gadā pārsniegs deviņus miljardus.

Miljardieri vienojās, ka iedzīvotāju skaita ierobežošana palīdzētu mazināt arī vides piesārņojumu, sociālos konfliktus un citas problēmas.

Top komentāri

Priors
P
Neesi naivs(a)! Neviens tur neko nav piemirsis. Pieņemu, ka ir ļautiņi, kas par pārapdzīvotības problēmām pasaulē spriež ar līdzīgu sejas izteiksmi, kā lauku tantuki par to vai turēt vistas, vai kaut nost un uzšmorēt. Un šādi raksti, visticamāk ir tikai zondēšana un provocēšana, lai redzētu, ko kāds saka, t.sk. es un jūs. Un vismaz man secinājumi rodas bēdīgi, jo ārkārtīgi mazs procents ļautiņu vairs domā par tādām klasiski vispārcilvēciskām vērtībām. Bez jautājumiem un iedziļināšanās mēs atbalstam ( kaut vai klusējot-piekrītot) karošanu ar vieniem un otriem, ka tik pašus neaiztiek. Aizsūtam latu ziedojumam labestības dienā kādam bērnam, un saņemam par to indulgenci, atļauju atkal iebāzt galvu smiltīs un nevilkt ārā, lai notiek, kas notikdams. Ka tik man pašam ir labi. Par daudz liekulības un divkosības. Ceru, ka to vēl var mainīt uz labu:)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits