Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ministrs: Uzbrukumi baznīcām Šrilankā bija atriebība par Kraistčērčas slaktiņu

Lieldienās vairākās Šrilankas baznīcās un viesnīcās nograndušie sprādzieni bijusi tieša atriebība par slaktiņu mošejās Jaunzēlandē, Kraistčērčā, paziņojis Šrilankas aizsardzības ministrs.

"Sākotnējā izmeklēšana liecina, ka svētdien Šrilankā notikušais ir atmaksa par uzbrukumu musulmaņiem Kraistčērčā," uzrunājot parlamentu, informēja ministrs.

Jāatgādina, ka 15. martā Kraisčērčā ar militāra stila kaujas ieročiem līdz zobiem bruņojies vīrietis divās mošejās aukstasinīgi nošāva 50 cilvēkus, vēl desmitiem ievainojot. Pirms uzbrukuma, kuru viņš tostarp pārraidīja tiešraidē sociālajā tīklā Facebook, viņš tīmeklī bija ievietojis manifestu, kurā pausti galēji labēji uzskati. 

Savukārt svētdien, kad kristīgā pasaule atzīmēja Pirmās Lieldienas, trīs Šrilankas baznīcās un vairākās viesnīcās nogranda spēcīgi sprādzieni. Upuru skaits pieaudzis līdz 321 cilvēkam, tostarp nogalināti arī vairāki desmiti ārvalstnieku. Viņu vidū ir arī dāņu miljardiera un apģērbu tiešsaistes tirdzniecības giganta ASOS lielākā akcionāra Andersa Holha Polsena trīs bērni.

Šrilankas valdība uzskata, ka terora aktu sarīkoja mazpazīstamais vietējais ekstrēmistu grupējums National Thawheeth Jama'ath (NTJ), bet ir aizdomas, ka tam ir saiknes ar starptautiski daudz zināmākām teroristu organizācijām, tostarp Islāma valsti.

Otrdien Islāma valsts propagandas struktūra Amaq publiskoja informāciju, kurā grupējums uzņemas atbildību par terora aktiem Šrilankā, taču nekādu pierādījumu tam, ka ar notikušo tieši būtu saistīti Islāma valsts kaujinieki, pagaidām nav.

Šobrīd saistībā ar sprādzieniem aizturēti vismaz 40 cilvēki, bet valstī noteikts ārkārtas stāvoklis.

Top komentāri

ļuļa
ļ
da nu labi, atriebība tagad kāds attaisnojums būtu? tad jau kraistčērča bija atriebība par nicu un mančesteru. un kāda jēga atriebties šrilankā, ja jaunzēlandes šāvējs bija austrālietis? un vispār, kur pasaules sabiedrības un politiķu kliedziens par musulmaņu rasismu un kristofobiju?????? tā jaunzēlandes premjere jau ir apkārusies ar krustiņu vai nav? jeb tikai musulmaņu upuri ir tā vērti, lai ar viņiem solidarizētos?
M
M
Izklausās loģiski. Tūlīt iešu uz Venecuēlu un ar ķieģeli izsitīšu kādai mašīnai logu, atriebjoties savai mīļākajai no Vecmīlgrāvja par sliktu uzvedību!
Def
D
laikam tas ministrelis pats musļiks
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits