Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Kuģis Seabed Constructor un uz tā klāja esošais aprīkojums šobrīd ir reālākā cerība uziet reisa MH370 lainera vraku

Mistiski pazudušā Malaizijas aviolainera vraka "medības" turpinās citviet

ASV kompānija Ocean Infinity, kas apņēmusies atrast Malaysia Airlines reisa MH370 aviolainera vraku, par spīti sākotnējām neveiksmēm paziņojusi, ka "ir apņēmības pilna" uzdevumu paveikt, vēsta The Guardian.

Portāls Diena.lv jau rakstīja, ka Ocean Infinity vienojusies ar Malaizijas valdību par meklēšanas operācijas nosacījumiem, proti, privātuzņēmums atlīdzību saņems tikai tad, ja vraku atradīs.

Uzņēmuma atlīdzības cenrādis ir dinamisks - ja Ocean Infinity ekspertiem izdosies atlūzu lauku, pilotu kabīnes balss ierakstītāju vai lidojuma datu ierakstītāju uziet pirmajos 5000 pārmeklētajos kvadrātkilometros, uzņēmums saņems 20 miljonus ASV dolāru. Turpretī, ja atlūzas tiks uzietas ārpus nospraustā 25 000 kvadrātkilometru apgabala, panākta vienošanās par atlīdzību jau 70 miljonu ASV dolāru apmērā.

Jau 3. aprīlī operācijā iesaistītajiem tapa skaidrs, ka vispirms pārmeklējamajā apgabalā MH370 atlūzu nav, tāpēc pārmeklējamā teritorija izvērsta uz ziemeļiem. Divas nedēļas vēlāk secināts, ka arī tur Malaysia Airlines lainera atlieku nav, tāpēc meklējumu teritorija paplašināta vēlreiz. 

"Kaut tā ir vilšanās, ka Austrālijas Satiksmes drošības biroja ekspertu noteiktajos apgabalos atlūzas neatradām, mums aizvien ir laiks," paziņojis Ocean Infinity izpilddirektors Olivers Plankets.

Kompānijas līgums ar Malaizijas valdību paredz, ka meklēšanas operācijas aktīvās darbības ( neieskaitot atpūtas dienas) īstenojamas 90 dienas. Laika ierobežojums noteikts tāpēc, ka kompānija vienojusies par dinamisku tarifu pozitīva rezultāta gadījumā - jo vēlāk un pēc plašākas teritorijas pārmeklēšanas atlūzas tiktu uzietas, jo dārgāk Malaizijai izmaksātu Ocean Infinity darbs.

Meklēšanā iesaistītais kuģis Seabed Constructor un tā apkalpe šobrīd gatavojas pēdējam meklēšanas operācijas etapam, taču pūliņiem tuvākajās nedēļās būs jāliek punkts, jo paredzams, ka laikapstākļi Indijas okeāna dienvidu daļā krasi pasliktināsies. 

Malaysia Airlines lidaparāts ar 239 cilvēkiem uz klāja bez vēsts pazuda 2014. gada martā. Kaut uzieti atsevišķi krastā izskaloti fragmenti, pēc gadiem ilgiem centieniem aizvien nav izdevies atrast nedz vraku, nedz tā dēvētās melnās kastes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits