Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mjanmas līdere noraida apsūdzības genocīdā

Mjanmas līdere un Nobela Miera prēmijas laureāte Auna Sana Su Či trešdien ANO tiesā kategoriski noraidīja viņas valsts armijai izvirzītās apsūdzības genocīdā.

"Mums Mjanmā ir iekšējs bruņots konflikts," skaidroja līdere.

Armija aizstāvēja valsti pret bruņotiem nemierniekiem, kas 2016.gada rudenī uzbruka policijas iecirkņiem, norādīja līdere, uzsverot, ka armija reaģējusi uz uzbrukumiem.

Mjanmas armija tiek apsūdzēta masu slepkavībās un citās zvērībās, kas tikušas pastrādātas pret rohindžu minoritāti "ar nodomu veikt genocīdu" brutālās 2017.gada kampaņas gaitā, kad bēgļu gaitās pāri robežai uz Bangladešu devās 730 000 cilvēku.

Su Či trešdien šīs apsūdzības raksturoja kā nepilnīgas un maldinošas.

Balstoties ANO izmeklētāju iegūtajās liecībās, Gambija Hāgā bāzētajai Starptautiskajai Tiesai (ICJ) iesniedza apsūdzības par represijām pret rohindžu musulmaņiem Mjanmas rietumos.

Kā apgalvo neatkarīgās faktu izmeklēšanas misijas pārstāvji, ofensīvas laikā Rakainas provincē karavīri izvarojuši sievietes un bērnus, nolīdzinājuši ar zemi ciematus, cilvēkus sadedzinājuši dzīvus viņu mājās.

Armija un valdība kategoriski šīs apsūdzības noraida, skaidrojot, ka operācija bijusi vērsta pret kaujinieku un nemiernieku draudiem.

Su Či liecināt tiesā ieradusies brīvprātīgi.

ICJ apsver pagaidu rīkojuma izdošanu pret Mjanmu, lai valstī aizsargātu 600 000 rohindžu. Sagaidāms, ka lēmums tiks izziņots tuvāko nedēļu laikā.

Su Či ir de facto Mjanmas valdības vadītāja. Viņa oficiāli ieņem valsts padomnieces amatu, jo atbilstoši konstitūcijai nevar kļūt par prezidenti.

 

Top komentāri

bet
b
Rohinži bija ieradušies Mjanmā nelūgti, okupācijas rezultātā līdz ar okupantu armiju. Dabiski, ka mjanmieši nepiešķir viņiem nekādu pilsonību un izraida nelegālos ciemiņus ārā. 100%-īgs atbalsts Mjanmai.
ļuļa
ļ
varbūt sāksim ar to, ka rohindži ir ieklejotāji no kaimiņos esošās bangladešas un atrodas birmā nelegāli, daudziem pat pases nav. un viņu mērķis bija mjanmā izveidot savu musulmaņu valsti - raksti un lasi, iekarojot svešu teritoriju, tāpēc arī uzbrukumi policistiem un pat mierīgajiem iedzīvotājiem. dabūja pa tauri un pareizi ir, savukārt ano varēja vienreiz pie ratiem pastāvēt un beigt censties visu pasauli piepludināt ar nelegāļiem. visi to negrib, vai zinieties.
Huja
H
Kurs izglitots, sapratigs cilveks pasaule vel tic ANO pueradijumiem? ANO ir nekavejoties jalikvide, bet Mjamas teritorija ir jatbrivo no musulmaniem, vinus izdzenot uz Blangedesu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits