Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Mumbajā glābs dzīvības, bīstamās vietās aizliedzot uzņemt selfijus

Mumbajā ieviestas 16 zonas, kurās aizliegts uzņemt pašportretus jeb tā dēvētos selfijus, vēsta portāls The Verge. Tādējādi pilsētas varas iestādes iecerējušas pasargāt pilsētnieku un pilsētas viesu veselību un reizēm pat dzīvību - uzņemot selfijus bīstamās vietās, ļaudis nereti savainojas. Zonas, kurās būs aizliegts pašam sevi bildēt, atrodas, piemēram, pie ūdenstilpnēm vietās, kur nav uzstādītas barjeras.

Tiem, kas noteikumu neievēros, pieķeršanas gadījumā būs jāšķiras no 1200 rūpijām jeb aptuveni 15 eiro.

Kopš 2014. gada selfiju uzņemšana 49 cilvēkiem visā pasaulē beigusies letāli, bet 19 šādi gadījumi reģistrēti tieši Indijā, liecina Sanfrancisko bāzētās kompānijas Priceonomics apkopotie dati. Arī šomēnes bojā gāja kāds 18 gadus vecs students, kurš gribēja uzņemt pašbildi, stāvot uz akmens pie dambja. Viņš iekrita ūdenī un noslīka. Bojā gāja arī viņa biedrs, kurš metās ūdenī un centās draugu izglābt.

"Šī mums ir jauna problēma. Esam identificējuši bīstamās vietas Mumbajā un vēlamies cilvēkus atturēt no to apmeklēšanas, lai izvairītos no līdzīgiem negadījumiem," telekanālam CNN šonedēļ pauda Mumbajas policijas preses pārstāvis.

Arī citās valstīs ieviesti dažādi noteikumu, lai novērstu potenciāli bīstamas situācijas. Piemēram, vairākās vilcienu stacijās Japānā aizliegti tā dēvētie pašiņmieti - īpaši kāti, kuros tiek iestiprināts viedtālrunis vai kompakta fotokamera, lai varētu uzņemt pašportretu no lielākas distances, tādējādi kadrā iekļaujot vairāk objektu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits