Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Narkotiku skandāls Filipīnās: Policijas priekšnieks atkāpjas no amata

Filipīnu policijas priekšnieks Oskars Albajalde pirmdien atkāpies no amata saistībā ar apsūdzībām par policijas konfiscēto narkotiku atkārtotu laišanu melnajā tirgū.

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte ir pieteicis karu narkotikām, ko vairums vēlētāju atbalsta, neskatoties uz starptautiskās sabiedrības kritiku par šīs kampaņas brutālo rakstu un tajā pieļautajām atkāpēm no likuma. Pastāv aizdomas, ka policija daudzus narkotiku dīlerus nogalinājusi safabricētās sadursmēs vai tos likvidējušas policijas specvienības.

Duterte šīs apsūdzības noraidījis.

Taču šaubas par valdības kampaņu pastiprinājušās, Senātā izskanot apsūdzībām Albajaldem, ka viņš piesedzis policistus, kuri pārdevuši konfiscētās narkotikas melnajā tirgū.

Albajalde šīs apsūdzības noliedza un līdz šim atteicās atkāpties.

"Pēc rūpīgām pārdomām un apsvērumiem es esmu nonācis pie lēmuma atteikties no sava amata," šodien pavēstīja Albajalde, kurš pēc nepilna mēneša bija plānojis doties pensijā.

Pirms kļūšanas par Filipīnu Nacionālās policijas priekšnieku Albajalde vadīja Pampangas provinces policijas spēkus. Tolaik 13 no šīs provinces policistiem tika apsūdzēti par to, ka nozaguši aptuveni 160 kilogramus narkotiku, kas tika konfiscēti reidā 2013.gadā.

Liecinieki Senātā apgalvoja, ka Albajalde centies novērst šo 13 policistu atlaišanu.

Dutertes preses pārstāvis telekanālam ANC sacīja, ka Albajalde, iespējams, atkāpjas tāpēc, ka viņam apnikušas šīs apsūdzības un mājieni, un viņš vēlas pasargāt policiju no spekulācijām.

Policijas publiskotie dati liecina, ka nogalināti vairāk nekā 6700 narkotiku dīleri, kas pretojušies aizturēšanai. Policija noliedz, ka būtu saistīta ar tūkstošiem narkotiku lietotāju aizdomīgo nāvi.

Taču Duterte ir vairākos gadījumos kritizējis policiju, vienreiz paziņojot, ka tā ir "sapuvusi līdz kodolam".

ANO Cilvēktiesību padome, ko veido 47 valstis, jūlijā apstiprināja rezolūciju, kas paredz izmeklēt aizdomīgos nāves gadījumus Filipīnās, sevišķi nabadzīgajos lauku apvidos, kur nogalināti tūkstošiem cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits