Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NATO helikoptera avārijā Kabulā gājuši bojā vismaz 14 cilvēki

NATO helikopteram ietriecoties ēkā un eksplodējot, piektdien Kabulas priekšpilsētā gājuši bojā 12 Turcijas karavīri un divi afgāņu civiliedzīvotāji, paziņojušas amatpersonas. Citi avoti tikmēr vēsta par četriem bojā gājušiem civiliedzīvotājiem.

ASV vadīto NATO spēku pārstāvis Kabulā informēja, ka helikopteru izmantojuši Starptautiskie drošības atbalsta spēki (ISAF), bet neatklāja, kuras valsts armijai tas pieder. Savukārt Kabulas kriminālizmeklēšanas nodaļas vadītājs Mohamads Zahers sacīja, ka avārijā cietis Turcijas helikopters. To apstiprinājusi arī Turcijas Ārlietu ministrija un armija.

Helikopters Sikorsky ietriecās ēkā plkst.10.25 (7.55 pēc Latvijas laika). Avārijā gāja bojā 12 Turcijas karavīri, paziņojusi armija.

Precizējot sākotnēji sniegtās ziņas, Afganistānas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Sidiks Sidiki informēja, ka ēkas gruvešos atrastas arī divu sieviešu mirstīgās atliekas. Mirušās sievietes acīmredzot dzīvojušas ēkā, kurā ietriecās helikopters.

Aģentūra Reuters savukārt vēsta, ka bojā gājuši arī divi mājā mitušie bērni, tātad kopā 16 cilvēki. Tikmēr AFP norāda, ka negadījumā cietis viens zēns. Policija un vietējie iedzīvotāji turpina atrakt gruvešus, meklējot izdzīvojušos, paziņojusi ministrija. "Mēs izmeklējam avārijas cēloņus, bet nav saņemtas ziņas, ka reģionā būtu vērojamas nemiernieku aktivitātes," atzīmēja NATO spēku pārstāvis.

Turcija pašreiz izvietojusi Afganistānā aptuveni 1800 karavīrus, kuri dien ISAF sastāvā. Atšķirībā no NATO Eiropas dalībvalstīm Turcijas karavīri nepiedalās kaujas operācijās, un viņu pienākumi aprobežojas ar piedalīšanos patruļās. Šī helikoptera avārija ir traģiskākais notikums, kādu nācies pieredzēt Turcijas spēkiem Afganistānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits