Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Neapbruņotā melnādainā vīrieša nogalināšanas lietā parādījies jauns video

ASV Ziemeļu Karolīnas policija publicējusi video, kurā redzams, kā sākās incidents, kas beidzās ar neapbruņota melnādainā vīrieša nošaušanu. 

Jau vētīts, ka šīs nedēļas sākumā ASV medijos tika sacelta ažiotāža pēc tam, kad publiski parādījās aculiecinieka filmēts video materiāls, kurā redzams, ka pēc neilgas sarunas baltādains policists raida astoņus šāvienus bēgoša melnādainā vīrieša virzienā. Melnādainais Valters Skots mira notikuma vietā, bet policists apcietināts un iespējams saņems mūža ieslodzījumu vai nāves sodu. 

Otrs video ir filmēts ar policijas auto video reģistratoru, tajā redzams, kā policists Maikls Sleidžers apstādina Skota automašīnu, jo braukts bez bremžu gaismām. Pēc neilgas sarunas policists dodas uz automašīnu pārbaudīt Skota dokumentus, bet pats melnādainais autovadītājs izkāpj no mašīnas un bēg prom no notikuma vietas.  

Video nav dzirdams kā Sleidžers raida astoņus šāvienus Skota virzienā, bet ir dzirdams, ka tiek pielietots elektrošoks. Kā ziņo CNN, Skots, iespējams, bēdzis, jo bija satraucies, ka policija varētu viņu apcietināt par alimentu nemaksāšanu. Tomēr advokāts, kurš pārstāv nogalināto, uzstāj, ka otrais video nemaina notikušo - policists nogalināja neapbruņotu cilvēku. 

Pēc notikuma policists Sleidžers apgalvo, ka aizdomās turamais mēģinājis viņam atņemt elektrošoku un tādēļ viņš bijis spiests izmantot šaujamieroci, tomēr šo versiju apstrīd aculiecinieka filmētais video.

Šobrīd tiek meklēts pasažieris, kas bija Skota mašīnā, lai sniegtu liecību, vēsta BBC. Pēc pirmā video parādīšanās iesākās protesti, kurā tika izkliegti saukļi "nav taisnīguma, nav miera".

Šis ir jau kārtējais gadījums pēdēja gada laikā, kad ASV policisti, visbiežāk baltādaini, pielieto pārmērīgu spēku un nogalina aizdomās turamos. 

Viens no skaļākajiem notikumiem norisinājās Misūrī štata Fērgusonas pilsētā, kur policisti nogalināja neapbruņotu 18 gadus vecu melnādainu jaunieti. Tiesas lēmums, kas atbrīvoja policistus no atbildības izraisīja plašus masu protestus un grautiņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits