Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nemierus Dienvidāfrikā mēģinās slāpēt armija

Dienvidāfrikas valdībai nācies iesaistīt armiju, lai apslāpētu nemierus, kas jau vairākas dienas plosās Kvazulu-Natālas un Hautenas provincē. Nekārtības, kas prasījušas vismaz 32 cilvēku dzīvību, sākās pēc demonstrācijām, kuru dalībnieki protestēja pret bijušā prezidenta Džeikoba Zumas notiesāšanu un ieslodzīšanu cietumā.

Vakar uz abām provincēm nosūtīti aptuveni 2500 karavīri, aculiecinieki ziņojuši par bruņutehnikas kolonnu, kas virzījusies uz valsts lielāko pilsētu Johannesburgu, raksta Reuters. Policijas spēki izrādījušies par maziem, lai novērstu grautiņus – daudzviet izlaupīti veikali un degvielas uzpildes stacijas, apgāztas un dedzinātas automašīnas, uzbrukts arī valsts iestādēm. 

Pagaidām valdība uzskata, ka iztiks bez ārkārtas stāvokļa ieviešanas, taču, ja nekārtības neizdosies apturēt, citas iespējas varasiestādēm var nebūt, norāda BBC. 79 gadus vecajam Dž. Zumam, kurš ir pazīstams cīnītājs pret aparteīdu, bet no 2009. līdz 2018. gadam bija Dienvidāfrikas prezidents, tiesa piesprieda 15 mēnešu ieslodzījumu, jo viņš atteicās sniegt liecības par iespējamiem korupcijas gadījumiem prezidentūras laikā. Dž. Zuma labprātīgi devās uz ieslodzījuma vietu, taču spriedumu pārsūdzējis Augstākajā tiesā. Viņa piekritēji uzskata spriedumu par politisko pretinieku atriebību, īpaši aktīvi uz protestiem interneta sociālajās vietnēs aicinājusi Dž. Zumas meita. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits