Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Netanjahu: Palestīniešu centieni ANO neveicinās Palestīnas valsts izveidi

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ceturtdien paziņojis, ka palestīniešu centieni panākt pieaicinātās valsts statusa piešķiršanu ANO nemainīs situāciju uz vietas un neveicinās Palestīnas valsts izveidi. "Lēmums Apvienotajās Nācijās šodien uz vietas neko nemainīs. Tas neveicinās Palestīnas valsts izveidi, tas to attālinās," paziņoja Netanjahu.

"Izraēlas roka vienmēr pastiepta mieram, bet Palestīnas valsts netiks nodibināta, palestīniešiem neatzīstot Izraēlas valsti kā ebreju tautas valsti," norādīja Netanjahu.

"Palestīnas valsts netiks izveidota bez deklarācijas par konflikta izbeigšanu un Palestīnas valsts netiks radīta bez īstiem drošības pasākumiem, kas aizsargās Izraēlas valsti un tās pilsoņus," uzsvēra premjers, piebilstot, ka nekas tāds palestīniešu priekšlikumā ANO Ģenerālajā asamblejā nav minēts.

Jāatgādina, ka palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass ceturtdien ANO iesniegs lūgumu piešķirt Palestīnai pieaicinātās valsts statusu. Ceturtdien arī gaidāms ANO Ģenerālās asamblejas balsojums šajā jautājumā.

Šobrīd Palestīnas atbrīvošanas organizācijai ANO ir novērotāja statuss. Pagājušajā gadā palestīnieši mēģināja iegūt pilntiesīgas dalībvalsts statusu, taču šis mēģinājums nonāca strupceļā vēl pirms ierosinājuma nodošanas balsošanai Drošības padomē, jo pret to iebilda ASV, kam padomē ir veto tiesības. Taču jautājumu par pieaicinātās valsts statusa piešķiršanu iespējams izšķirt ar balsojumu Ģenerālajā asamblejā, un tam nepieciešams tikai vienkāršs vairākums, ko palestīnieši, domājams, bez pūlēm varēs nodrošināt, lai gan pret to iestājas gan ASV, gan Izraēla.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits