Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Netanjahu vēlēšanu uzvaras gadījumā sola anektēt Jordānas ieleju

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien solījis anektēt Jordānas ieleju Rietumkrastā, ja uzvarēs nākamnedēļ gaidāmajās vēlēšanās.

ASV miera plāns ir "vēsturiska iespēja piemērot Izraēlas suverenitāti apmetnēm Jūdejā un Samārijā," sacīja Netanjahu, runājot par Rietumkrastu.

Premjerministrs norādīja, ka sagaidīs ASV miera plāna prezentāciju, pirms to darīs, bet piebilda, ka var nekavējoties spert šādu soli.

Izraēla uzskata Jordānas ieleju par nozīmīgu faktoru Izraēlas drošībā.

Palestīniešu pašpārvaldes premjerministrs Muhameds Štajehs pirms Netanjahu paziņojuma brīdināja Izraēlu nespert šādu soli. Viņš sacīja, ka "palestīniešu teritorija nav Netenjahu vēlēšanu kampaņas daļa".

Lai gan Netanjahu agrāk ir paudis atbalstu divu valstu risinājumam Tuvo Austrumu konfliktam, pēdējā laikā viņš to pieminējis arvien retāk.

Šogad priekšvēlēšanu kampaņas ietvaros Netanjahu ir iestājies par Rietumkrasta ebreju kolonistu apmetņu anektēšanu. Taču atrodoties premjerministra amatā viņš pēdējos desmit gados nav spēris konkrētus soļus aneksijas īstenošanai.

Izraēla okupēja Austrumjeruzalemi un Rietumkrastu 1967.gadā, bet starptautiskā sabiedrība šo soli nav atzinusi un uzskata ebreju apmetnes okupētajās palestīniešu teritorijās par nelikumīgām.

Rietumkrastā līdzās gandrīz trīs miljoniem palestīniešu dzīvo arī simtiem tūkstošiem ebreju, kas tur apmetušies gadu gaitā.

Top komentāri

Itamars Toledano
ISRAĒLAS valsts robežas ir STINGRI noteiktas Bībelē no Dieva. Ja KĀDS Dieva BĪSTAS, vai, ja kāds baidās ellē NONĀKT, jeb, ja kāds grib savu dvēseli PESTĪT, un savu esību šajā pasaulē GANDARĪT, atliek vien Dieva pavēlēm un norādījumiem PAKLAUSĪT.
loģiski
l
Loģiski. Jordānas upe ir robeža starp ebreju valsti Izraēlu un arābu valsti Jordāniju.
Grigorijs
G
labak lai anekte latviijcu rodinu-Krieviju!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits