Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 11. jūnijs
Mairis, Ingus, Vidvuds

Nīderlandē grib sodīt par kļūdainām laikapstākļu prognozēm

Nīderlandes amatpersonas ierosinājušas sodīt meteoroloģiskos dienestus, kuru laikapstākļu prognozes izrādīsies kļūdainas.

Iepriekš izskanējuši apgalvojumi, ka "sliktās" laika prognozes nodara kaitējumu Nīderlandes un Beļģijas tūrisma nozarei, jo atpūtnieki izvēlas palikt iekštelpās, nevis apmeklē tiem paredzētos objektus.

Tūrisma asociācijas Recron pārstāvis Jūps Tonisens sacīja, ka nepareizās prognozes nodara "ievērojamu kaitējumu" tūrisma objektiem. "Pagājušonedēļ lielākajā daļā valsts bija patiešām labs laiks, taču laika prognozes solīja lietu un negaisu, tāpēc cilvēki palika mājās," viņš teica. Tonisens vaino Hilversimā atrodošos meteoroloģijas dienestu KNMI, kura prognozes izmanto nīderlandiešu televīzijas kanāli un laikraksti. "Ja Hilversimā līst, tas nenozīmē, ka tas pats notiek arī pārējā valstī," viņš uzsvēra.

Nelielas viesnīcas īpašnieks Pīters van Kicems piekrīt, ka laikapstākļu prognozētāji par kļūdām būtu jāsauc pie atbildības. "Kaut arī pieejams vairāk instrumentu nekā jebkad agrāk, viņi tik un tā bieži kļūdās," sacīja vīrietis. "Pēdējā laikā prognozes bijušas pilnīgi nepareizas, un tas dārgi izmaksā vietējiem uzņēmumiem, jo cilvēki atceļ rezervācijas. Es piekrītu, viņus ir jāsoda par nepatiesas informācijas izplatīšanu."

"Televīzijas, radio un laikraksti saņem mūsu sniegtos datus, taču no viņiem atkarīgs, kā sastādīt laika prognozi," savukārt uzsver KNMI pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

AfD aizliedz vadošajam kandidātam ieņemt vietu EP

Vācijas galēji labējā partija "Alternatīva Vācijai" (AfD) nolēmusi izslēgt no partijas delegācijas Eiropas Parlamentā (EP) partijas EP vēlēšanu saraksta līderi Maksimiliānu Krā.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits