Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nīderlandē izmeklē izlūkdienestu rīcību pirms reisa MH17 lidmašīnas notriekšanas

Nīderlandes amatpersonas sākušas izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai valsts izlūkdienesti pirms Malaizijas nacionālās aviokompānijas Malaysia Airlines reisa MH17 lidmašīnas notriekšanas brīdināja lidsabiedrības par briesmām, kas draud lidojot virs kara pārņemtajiem Ukrainas apgabaliem, otrdien paziņoja Nīderlandes amatpersonas.

Nīderlandes amatpersonas veic izmeklēšanu par to, kas notrieca reisa MH17 aviolaineri, kā arī, kādēļ reisam tika dota atļauja lidot virs konflikta skartajām teritorijām.Nīderlandes Drošības padome, kas veic abas izmeklēšanas, ir uzdevusi Drošības dienestu uzraudzības komitejai (CTIVD) izmeklēt, kādu novērtējumu pirms 17. jūlijā notikušās lidmašīnas notriekšanas par lidojumu maršrutiem virs Ukrainas sniedza Nīderlandes iekšējās drošības dienests (AIVD) un militārās izlūkošanas dienests (MIVD)."Kāda informācija bija abu šo dienestu rīcībā pirms MH17 nogāšanās par drošības situāciju Ukrainas austrumos, un kā viņi sniedza šo informāciju attiecīgajām aviācijas kompānijām? Kādi bija iemesli, kādēļ tie to darīja vai nedarīja?" norādīts CTIVD mājas lapā.Jau ziņots, ka Malaysia Airlines pasažieru lidmašīna Boeing 777 17.jūlijā tika notriekta virs prokrievisko nemiernieku kontrolētas teritorijas Ukrainas austrumos, nogalinot visus 298 cilvēkus, kas tajā atradās.Līdz šim atrastajās mirstīgajās atliekās ir identificēti 289 upuri. Izmeklēšanu vada Nīderlandes speciālisti, jo šī valsts traģēdijā zaudēja visvairāk savu pilsoņu - 193.Ukraina un Rietumvalstis lidmašīnas notriekšanā vaino prokrieviskos separātistus, kas izmantojuši Krievijas piegādātu "zeme-gaiss" tipa raķešu sistēmu  "BUK", bet Krievija to noliedz un vaino Ukrainas armiju.Izmeklētāji novembra vidū sāka lidmašīnas vraka daļu savākšanu Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāju pārraudzībā, pastāvot bažām par pilna mēroga karadarbības iespējamu atsākšanos šajā rajonā. Daļa atlūzu, kas nav uzskatāmas par noderīgām izmeklēšanai, tika atstātas uz vietas, un tās vēlāk savāks vietējie dienesti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits