Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Nigērijā uzbrukumā tirgum nogalināti vismaz 34 cilvēki

Ar sprāgstvielām bruņoti kaujinieki uzbrukuši lopu tirgum Nigērijas ziemeļos un nogalinājuši vismaz 34 cilvēkus, ceturtdien ziņo avoti ātrās palīdzības dienestā.

Kāda anonīma amatpersona pavēstīja, ka pēc trešdienas vakarā notikušā uzbrukuma Potiskumas slimnīcā nogādātas 34 cilvēku mirstīgās atliekas un vēl 22 guvuši ievainojumus un tiek ārstēti slimnīcā. Amatpersona piebilda, ka kopējais bojāgājušo skaits, visticamāk, pārsniedz 50, jo atsevišķu nogalināto ģimenes locekļi tos jau apglabājuši, nenogādājot slimnīcā.

Tiek uzskatīts, ka šis uzbrukums ir atriebība par agrāk diena laikā notikušu incidentu, proti, kādas bandas mēģinājumu aplaupīt lopu tirgu. Vietējiem tirgotājiem šo uzbrukumu izdevies atvairīt un noķert vienu no uzbrucējiem, informēja policija. Sagūstītajam vīrietim tika uzmaukta kaklā riepa, viņš tika apliets ar benzīnu un aizdedzināts, ziņoja policija un vietējie iedzīvotāji.

Atriebjoties grupa uzbrucēju, bruņojušies ar aptuveni 20 spridzekļiem un triecienšautenēm, uzbruka Potiskumas lopu tirgum un to nodedzināja. "Viņi meta spridzekļus un šāva nešķirojot, aizdedzinot tirgu, nogalinot daudz mājlopu un ievainojot daudzus cilvēkus, galvenokārt liellopu tirgotājus," aģentūrai AFP atklāja policijas pārstāvis.

Nigērijas ziemeļos daudzus uzbrukumus veikusi islāmistu sekta Boko Haram, tomēr daudzos gadījumos to pamatā ir arī krimināli grupējumi, kas izraisa paniku tirgos, lai piespiestu tirgotājus bēgt un pēc tam varētu nozagt viņu preces.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits