Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Nigērijas aviokatastrofas vietā aptuveni stundu saimniekojuši marodieri

Vietējie iedzīvotāji izlaupījuši lielu daļu 3. jūnijā Nigērijas galvaspilsētā Lagosā avarējušās lidmašīnas Boeing MD83 pasažieru personisko mantu, vēsta laikraksts The Daily Times.

Kā paziņojuši notikuma aculiecinieki, avārijas dienesti katastrofas vietā ieradušies tikai pēc 45 minūtēm, bet līdz tam avārijas vietā saimniekojuši marodieri, kurus izdevies izklīdināt tikai pēc policijas ierašanās. Par marodieru laupījumu kļuvuši lidmašīnas pasažieru čemodāni, kabatas portfeļi, rotaslietas un arī mobilie tālruņi, kuru saturs atsevišķos gadījumos varētu palīdzēt noskaidrot avārijas cēloņus.

Kā atzīmē aģentūra AFP, uzreiz pēc avārijas tās rajonā ieradās tūkstošiem vietējo iedzīvotāju, kuri ievērojami apgrūtināja avārijas dienestu iespējas piekļūt lidmašīnas atlūzām. Militārpersonas savukārt mēģināja izkliedēt pūli ar pātagām, kā rezultātā sākās panika. Par to, cik cilvēku cietuši panikas rezultātā, pagaidām nav informācijas.

Jāatgādina, ka aviosabiedrības Dana Air lidmašīna, kas lidoja no valsts galvaspilsētas Abudžas uz Lagosu, nokrita uz dzīvojamajām mājām vienā no Lagosas nabadzīgo rajoniem svētdienas vakarā. Lidmašīnā atradās 153 cilvēki, tostarp četri Ķīnas pilsoņi, kuri visi gāja bojā (The Daily Times tomēr raksta, ka lidmašīnā atradušies 153 pasažieri un seši apkalpes locekļi).

Atbilstoši pēdējām ziņām, glābējiem pagaidām izdevies atrast 62 aviokatastrofas upuru mirstīgās atliekas. Joprojām nav skaidrs, cik cilvēku gājis bojā uz zemes – tiek uzskatīts, ka ēkā, kurā ietriecās lidmašīna, dzīvojuši vismaz 40 cilvēki, kuri arī varētu būt gājuši bojā. Līdz ar to aviokatastrofas upuru skaits pārsniedzis 190 cilvēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits