Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Novēroti aktīvi būvdarbi Ziemeļkorejas kodolobjektā

Neskatoties uz denuklearizācijas solījumiem, Ziemeļkoreja strauji veic uzlabojumus Jonbjonas kodolobjektā, pamatojoties uz satelīta attēliem, paziņojusi Džona Hopkinsa universitātes tīmekļa vietne The 38 North.

Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns šomēnes Singapūrā tikās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu. Samitā Kims apsolīja "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā", taču skaidri netika definēts, kas tiek saprasts ar denuklearizāciju un netika arī noteikti nekādi termiņi.

Tramps apgalvoja, ka process sāksies ātri, un pagājušajā nedēļā sacīja, ka "tā ir pilnīga denuklearizācija, kas jau notiek."

Taču 21. jūnijā komercsatelītu uzņemtie attēli liecina, ka Jonbjonā, kur atrodas Ziemeļkorejas lielākais kodolobjekts, darbi ne tikai turpinās, bet strauji tiek uzlabota arī infrastruktūra, vēsta The 38 North.

Tīmekļa vietne secinājusi, ka urāna bagātināšanas rūpnīca turpina darboties, un uzbūvēti vairāki jauni objekti, tostarp inženiertehniskais birojs un piebraucamais ceļš uz ēku, kurā atrodas kodolreaktors.

Taču The 38 North norādījusi, ka operāciju turpināšanās kodolobjektā nebūtu jāsaista ar Ziemeļkorejas denuklearizācijas solījumu, jo amatpersonas, droši vien, turpina darboties ierastajā režīmā, kamēr netiks saņemti konkrēti rīkojumi no Phenjanas.

Gatavojoties Kima un Trampa samitam, Ziemeļkoreja maijā uzspridzināja savu vienīgo, bet stipri novecojušo kodolizmēģinājumu poligonu, kur tika veikti seši kodolizmēģinājumi.

Taču pēc samita Ziemeļkoreja ir pieklususi un ar jauniem solījumiem vai paziņojumiem nav nākusi klajā.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo vēlas panākt sarunu turpināšanos, lai vienotos par denuklearizācijas detaļām, taču, kad šādas sarunas varētu notikt, nav zināms.

Top komentāri

Ezis
E
Kims Trampa solījumiem netic. Un skatoties uz Irānas stāstu - pareizi dara. :)
Ass
A
Ka tad var izvest demontēto materiālu ja ne pa ceļu un kurs tad demontē ja ne inženieri kuriem jumts virs galvas ar vajadzigs !Labs piemērs ka tiek demonizeta valsts bravo diena.Jocigi ka ASV militārie pavadoni neko nefiksē,bet privātie strāda vaigu sviedros .
bet
b
Kamēr "Diena" aktīvi novēro Ziemeļkoreju, Vācijā briest lielas pārmaiņas. 2013.gadā Merkeles CDU bija ieguvusi 34%, bet Bavārijas CSU - 7,5% (kopā 42%). 2017.gadā CDU - 27%, bet CSU - 6% (kopā 32%). Tagad CDU/CSU vienotība acīmredzot izjuks. Ko tas nozīmēs vēlēšanu rezultātos? Katrai partijai būs savs saraksts visā Vācijas teritorijā. CSU neko īpaši nezaudēs, tomēr tā var gūt lielu daļu no CDU elektorāta - gan no esošā, gan no iepriekš pazaudētā. Skaidrs, ka vēlētāju attieksme nav kļuvusi kreisāka. Papildus saviem 7% Bavārijā CDU varētu gūt vismaz 10%, varbūt pat 15% pārējā Vācijā. Tas nozīmētu, ka turpmāk Vācijas politikā dominētu Bavārijas CSU.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits