Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Olimpiādes priekšvakarā Phenjana demonstrē muskuļus militārajā parādē

Dienu pirms Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas Phjončhanā, kaimiņvalstī Ziemeļkorejā notikusi militārā parāde, ziņo Dienvidkorejas mediji. Atšķirībā no ierastās prakses, kad Ziemeļkoreja jau laicīgi liek pasaulei manīt par gaidāmo parādi, šoreiz par notikumu pārējie uzzinājuši jau pēc parādes, vēsta BBC.

Ziemeļkorejas delegācijas nosūtīšana uz četrgades lielāko ziemas sporta notikumu Dienvidkorejā, arī abu valstu sportistu soļošana zem tā dēvētā "Vienotas Korejas" karoga tika uztverti kā signāli par iespējamu abu valstu attiecību uzlabošanos, tomēr nu dienu pirms olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas sarīkotā parāde ilūzijas par samierniecisku Phenjanu sagrāvusi.

Jāatzīmē, ka šī ir pirmā reize pēdējo 40 gadu laikā, kad šī militārā parāde rīkota februārī. Ziemeļkoreja paziņoja, ka ar parādi atzīmē armijas dibināšanas 70. gadadienu.

Dienvidkorejas amatpersonas norādīja, ka janvārī netālu no Phenjanas manīti 13 tūkstoši karavīru un ap 200 armijas tehnikas vienību, norādot, ka tas, iespējams, bija mēģinājums, gatavojoties parādei.

Phjončhanas olimpisko spēļu organizatori gan uzsvēruši, ka kaimiņvalstī notikusī militārā parāde "olimpisko spēļu norises dinamiku neietekmēs".

Uz Dienvidkoreju devušās arī vairākas augsta ranga amatpersonas no Ziemeļkorejas, tostarp līdera Kima Čen Una māsa Kima Jo Čena, kas ir, ietekmīga partijas politbiroja darbone, kā arī valsts ceremoniālais vadītājs Kims Čen Nams. Abiem kopā ar vēl 20 Ziemeļkorejas pārstāvjiem sestdien gaidāma tikšanās ar Dienvidkorejas prezidentu Munu Jēinu.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

okupants
o
krievu suņu sabiedrotie .
Ko rej?ietis
K
Mums suņ garše! Vladivostok mūs vestur zem ,pill ar russuņ. Driz ies est !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits