Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Otrais jaunā koronavīrusa vilnis Indijā pārslogojis veselības aprūpes sistēmu

Otrais jaunā koronavīrusa vilnis Indijā ir pārslogojis veselības aprūpes sistēmu un štatos, kuros situācija ir vissmagākā, trūkst medicīniskā skābekļa un gultasvietu slimnīcās.

Indijā pirmdien reģistrēti 273 810 jauni Covid-19 gadījumi un 1619 nāves gadījumi, kas ir jauns vienas dienas rekords.

Kopš pandēmijas sākuma Indijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta kopumā 15 miljoniem cilvēku, no kuriem 178 769 ir miruši, liecina Indijas Veselības ministrijas publiskotie dati.

Vairāk nekā 200 000 jaunu Covid-19 gadījumu Indijā atklāti jau piekto dienu pēc kārtas, un tas ir straujākais pieaugums kopš pandēmijas sākuma.

Deli un vairāki no vīrusa smagāk skartajiem štatiem, tostarp Mahārāštra, ziņojuši par medicīniskā skābekļa un gultas vietu trūkumu slimnīcās. Trūkst arī medikamentu, kas tiek izmantoti Covid-19 pacientu ārstēšanā.

Federālā valdība paziņoja, ka palielinās skābekļa piegādi 12 štatiem, un Indijas Dzelzceļš plāno īpašus "skābekļa reisus", lai palīdzētu cīņā ar pandēmiju.

Ziņu kanāli vēsta, ka vietām arī krematorijas un kapsētas nespēj tikt galā ar lielo slodzi.

Deli no pirmdienas pēcpusdienas stāsies spēkā sešu dienu karantīnas režīms, lai novērstu vēl lielākas krīzes izveidošanos galvaspilsētā.

Mahārāštra un arī citi vīrusa smagāk skartie štati ieviesuši komandantstundas un citus ierobežojumus.

Indijas premjerministrs Narendra Modi pirmdien sasaucis valdības sēdi, lai apspriestu problēmas veselības aprūpes jomā, tostarp mazos Covid-19 vakcīnu un medikamentu krājumus.

Indijā ir otrs lielākais inficēto skaits pasaulē aiz ASV. Pērnā gada nogalē Indijā bija vērojama vīrusa izplatības samazināšanās, taču kopš februāra vidus vīruss atkal sācis izplatīties straujāk.

Tas daļēji skaidrojams ar iedzīvotāju vieglprātīgo attieksmi pret drošības pasākumiem, tostarp masku valkāšanu. Situāciju pasliktinājusi arī vīrusa paveidu izplatīšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits