Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pakistānā apturēta lietotnes TikTok darbība

Pakistānas telekomunikāciju uzraudzības valsts struktūra trešdien pavēstīja, ka nepilna gada laikā jau trešo reizi tiek apturēta lietotnes TikTok darbība, lēmumu skaidrojot ar amorālu un piedauzīgu saturu šajā platformā.

Ķīnas uzņēmuma video koplietošanas platforma nav izpildījusi agrāko rīkojumu filtrēt "amorālu un piedauzīgu" saturu, kā arī nav dzēsusi nepiemērotu saturu , paziņojumā norādīja Pakistānas Telekomunikāciju pārvalde (PTA).

Kā atgādināja pārvalde, tā TikTok brīdinājusi, ka šāds saturs ir jāfiltrē, tomēr uzņēmums nav šīs norādes ievērojis.

Pakistāna pirmo reizi aizliedza TikTok pirms gada, izpildot tiesas lēmumu, kas tika pieņemts pēc sabiedrības sūdzībām par lietotnē ievietotām vulgaritātēm.

Aizliegums vēlāk tika atcelts, kā vēstīja mediji, pēc Ķīnas valdības diplomātiskās iejaukšanās un platformas solījumiem saturu filtrēt.

Pakistāna šī paša iemesla dēļ aizliegusi tiešraides straumēšanas platformu Bigo Live, kā arī brīdinājusi video koplietošamas vietni  YouTube, ka tai skatītājiem Pakistānā ir jābloķē "vulgaritāte un naida runa".

Arī iepazīšanās lietotne Tinder ir nobloķēta.

Kritiķi apgalvo, ka daži no šiem aizliegumiem un ierobežojumiem tiek īstenoti, lai tīmeklī apslāpētu pret valsts bruņoton spēku līderiem vērsto kritiku.

YouTube Pakistānā ieviesa lokalizētu versiju pēc 2012.gadā vairākus mēnešus ilgušā aizlieguma, kas tika noteikts, reaģējot uz protestiem pret daudzus musulmaņus aizvainojošu filmu par pravieti Muhamedu.

Kopš premjerministra Imrana Hana stāšanās amatā 2018.gadā cenzūra Pakistānā pastiprinājusies. Hana ievēlēšanu amatā aizēnojušas apsūdzības par armijas iejaukšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits