Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Pakistāna stiprina kodolarsenālu - izmēģina no zemūdenes palaižamu nesējraķeti

Pakistānas armija veiksmīgi izmēģinājusi jaunu nesējraķeti, kuru var aprīkot ar kodolgalviņu un kura ir palaižama no zemūdenes, vēsta CNN. Pakistāna izmēģinājumu veikusi mazāk kā mēnesi pēc tam, kad Indija palaidusi savu starpkontinentālo ballistisko Agni-V raķeti.

Pakistānas armija paziņojusi, ka nupat veiktais izmēģinājums un jaunā raķete Babur-3 palīdzēs stiprināt valsts aizsardzību apstākļos, kad kaimiņvalstis [ar to netieši norādot uz Indiju] attīsta savu bruņojumu.

Ar šo soli Pakistāna cer nodrošināt atbildes uzbrukuma kapacitāti, proti, spēju dot atbildes triecienu pēc tam, kad pretinieks jau ir izšāvis raķetes vai iznīcinājis stratēģiskus mērķus Pakistānā. Pašlaik Pakistānas arsenālā ir astoņas zemūdenes. Izdevums Jane's Defense Weekly lēš - ja Pakistāna vēlas potenciālajiem agresoriem raidīt signālu, preventīvi atturēt no uzbrukuma, tai ar kodolraķešu palaišanas sistēmām jāaprīko vismaz trīs no astoņām zemūdenēm.

Tiek uzskatīts, ka Pakistānas bruņojumā esošās Babur-3 raķetes izstrādātas, kopējot Pakistānā aizvadītā gadsimta deviņdesmitajos gados valstī uzietas teju neskartas ASV raķetes. Babur-3 efektīvais darbības rādiuss ir aptuveni 450 kilometri.

Tiesa, kaut eksperti atzina, ka Pakistānas publiski izziņotais raķetes izmēģinājums ir sava veida muskuļu demonstrēšana un pat piedraudēšana, tie aizvien norāda, ka Indijas flote ir pārliecināta par savām spējām tikt galā ar jebkuru potenciālo agresiju no Pakistānas puses.
 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits