Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

papildināta (16:49) - Divos sprādzienos Damaskā 55 bojāgājušie un 372 ievainotie

Divos spēcīgos sprādzienos ceturtdien Sīrijas galvaspilsētā Damaskā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 55 cilvēki, bet vēl 372 ievainoti, apliecināja Iekšlietu ministrija. Varasiestādes eksploziju sarīkošanā vaino teroristus.

Sprādzienos detonēts vairāk nekā 1000 kilogramu sprāgstvielu, ko spridzinātāji bija ievietojuši automašīnās, apliecināja ministrija.

Lielbritānijā bāzētā Sīrijas Cilvēktiesību observatorija vēsta, ka sprādzienos nogalināti 59 cilvēki - kā mierīgie iedzīvotāji, tā režīma spēku pārstāvji. Sprādzieni nogranduši rīta sastrēgumstundā uz lielceļa līdzās drošības struktūru deviņstāvu ēkai, kurai eksploziju rezultātā sapostīta fasāde. Sprādzienos cietuši arī vairāki apkārtnes dzīvojamie nami.

Reaģējot uz sprādzieniem, ANO novērotāju misijas vadītājs ģenerālmajors Roberts Mods aicinājis pēc palīdzības, lai apturētu asinsizliešanu Sīrijā. Misijas vadītājs izteica līdzjūtību Sīrijas tautai un upuru ģimenēm. Uzrunājot preses pārstāvjus pie sprādzienu vietas, Mods aicināja tos, kas stāv aiz šiem uzbrukumiem - vienalga, vai viņi atrodas Sīrijas iekšienē vai aiz tās robežām - saprast, ka šādi sprādzieni izraisa vēl lielākas sīriešu ciešanas. Sprādzienu organizētājiem ir jāizbeidz šie šaušalīgie darbi, jādod iespēja sīriešiem virzīties miera virzienā bez tā, ka tiek nogalināti nevainīgi cilvēki.

Nosodījumu sprādzieniem paudis ANO un Arābu līgas īpašais Sīrijas sūtnis Kofi Annans. Savā paziņojumā viņš aicina apturēt visa veida vardarbību un aizsargāt civiliedzīvotājus. "Šie atbadošie darbi ir nepieņemami, un vardarbība Sīrijā ir jāpārtrauc," teikts Annana paziņojumā. "Jebkura darbība, kas kalpo spriedzes eskalācijai un palielina vardarbības līmeni, ir pretēja visu pušu interesēm."

Savukārt Stambulā bāzētā Sīrijas Nacionālā padome - lielākais opozīcijas grupējums - ir pārliecināta, ka sprādzienā vainojams Damaskas režīms. Pēc padomes pārstāvja Samīra Našara teiktā, sprādzieni sarīkoti ar mērķi brīdināt ANO novērotājus par tiem draudošajām briesmām un radīt iespaidu, ka režīms apkaro teroristus. "Šī ir vienīgā iespēja, kā režīms var apgalvot, ka Sīrijā notiekošais ir teroristisku grupējumu roku darbs un ka "Al Qaeda" paplašina savu klātbūtni Sīrijā," skaidroja Našars, kurš šobrīd atrodas Turcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits