Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināta - Estemirovas nogalināšanā vaino Čečenijas prezidentu; Groznijā atvadas

Atbildība par cilvēktiesību aktīvistes Nataļjas Estemirovas nogalināšanu jāuzņemas Čečenijas prezidentam Ramzanam Kadirovam, šodien radio Eho Moskvi paziņoja cilvēktiesību aizstāvības organizācijas Memorial priekšsēdētājs Oļegs Orlovs, ziņo _news.r_u.Viņš teica, ka Čečenijas prezidents N.Estemirovu uzskatījis par personīgu ienaidnieci.

«Es zinu, ka Kadirovs Natašu uzskatīja par savu personīgu ienaidnieci. Tas ne reizi vien tika parādīts dažādās situācijās, tajā skaitā pērngada martā, kad viņš Nataļju Estemirovu rupji atcēla no Groznijas sabiedriskās padomes vadītājas amata,» teica O.Orlovs.ASV valdība nosoda Krievijas cilvēktiesību aktīvistes N.Estemirovas slepkavību un aicina Krievijas varas iestādes sodīt vainīgos. Par to ceturtdien paziņoja ASV Nacionālās drošības padomes priekšsēdētājs Maikls Hammers, ziņo _RIA Novosti_.

Eiropas Parlamenta deputāti šodien plenārsēdē ar klusuma brīdi godināja N.Estemirovas piemiņu.

Čečenijas prezidents R.Kadirovs solījis «neko nežēlot», lai atklātu šo slepkavību. Izmeklēšanu kontrolēt uzņēmies ģenerālprokuros Jurijs Čaika, ziņo ITAR-TASS.

Tikmēr Groznijā šodien notikusi atvadu ceremonija no trešdien nogalinātās N.Estemirovas. Ceremonija Groznijas centrā notika Žurnālistu skvērā, kas atrodas iepretim Memorial birojam, kurā strādāja N.Estemirova.

Pie stēlas bojā gājušajiem žurnālistiem bija sapulcējušies aptuveni simt cilvēku – gan žurnālisti, gan N.Estemirovas kolēģi, kā arī cilvēki, kuriem viņa palīdzējusi, vēsta RIA Novosti.

N.Estemirovas mirstīgās atliekas tika atvestas no Ingušijas pilsētas Nazraņas, lai visi, kas vēlas atvadīties no cilvēktiesību aktīvistes, to varētu izdarīt.

Pēc atvadu ceremonijas katafalks lēni no skvēra pa Groznijas galveno ielu – Putina prospektu - devās uz mošeju «Čečenijas sirds».

Jau ziņots, ka Čečenijas galvaspilsētā Groznijā trešdien no rīta netālu no savas mājas tika nolaupīta Krievijas cilvēktiesību aizstāvības centra Memorial darbiniece Nataļja Estemirova. Viņas mirstīgās atliekas ar šautām brūcēm galvā atrastas Ingušijā.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits