Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināta - Provizoriskie Ukrainas vēlēšanu rezultāti apstiprina prognozes

Kā jau prognozēts, Ukrainas prezidenta vēlēšanu pirmā kārta šajā svētdienā nav devusi atbildi uz jautājumu, kas būs nākamais Ukrainas prezidents turpmākos piecus gadus. Vēlēšanu provizoriskie rezultāti apstiprina, ka visvairāk balsu pirmajā kārtā ieguvis promaskaviski orientētais Viktors Janukovičs, iegūstot aptuveni 34% balsu, apsteidzot otru favorīti Jūliju Timošenko, kura ieguvusi aptuveni 25% balsu.

Pēc 50,37% vēlēšanu protokolu datu apkopošanas V. Janukovičs saņēmis 36,86%, bet J. Timošenko - 24,31% balsu.

Daudzie exit polls uzrāda ļoti atšķirīgus rezultātus. Atšķirība star abu iegūtajām balsīm svārstās no četriem līdz 11,5%.


Apstiprinājies arī vairāku ukraiņu ekspertu iepriekš Dienai stāstītais, ka socioloģisko aptauju veicēji ir ļoti politizēti, tādēļ tām ir grūti uzticēties. Iegūtie rezultāti pie vēlēšanu iecirkņiem liecina, ka abus sāncenšus sagaida sīva cīņa vēlēšanu otrajā kārtā 7. februārī.

Neraugoties uz to, ka V. Janukovičam ir pārsvars, ļoti iespējams, ka nākamajā kārtā viņš var būt zaudētājs, jo daudzi, kuri šodien balsoja par citiem kandidātiem kā mazāko ļaunumu var izvēlēties J. Timošenko.

Trešajā vietā prezidenta vēlēšanās ir Sergejs Tigipko. Ceturtajā vietā ir bijušais ārlietu ministrs un parlamenta spīkers Arsēnijs Jaceņuks, bet piektajā – līdzšinējais Ukrainas prezidents Viktors Juščenko. Ukraiņu mediji jau šobrīd norāda, ka ir beidzies piecus gadus ilgais V. Juščenko valdīšanas posms un, lai gan oranžās revolūcijas līderis ir saņēmis daudz kritikas, kas izskanēja arī pēdējās priekšvēlešanu dienās, politiskie eksperti norāda, ka viņa īsto lomu demokrātijas veicināšanā šajā valstī varēs novērtēt tikai pēc kāda laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits