Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (13:04) - Ēģipte metas uzbrukumā Lībijas džihādistiem, kuri nogalinājuši 21 kristieti

Lībijas džihādisti tīmeklī ievietojuši video, kurā redzams, kā viņi nogalina 21 Ēģiptes kristieti. Uzfilmētajā materiālā redzams, kā džihādisti gūstekņiem nogriež galvas.

Reaģējot uz to, Ēģipte pirmdien sākusi teroristiskās organizācijas Islāma valsts bāzu bombardēšanu Lībijā, vēsta Sky News.

Ēģiptes valsts televīzija demonstrējusi, kā paceļas tās armijas iznīcinātājlidmašīnas, lai veiktu Uzlidojumu Islāma valsts teroristu munīcijas noliktavām un mācību nometnēm, kas atrodas tuvu Ēģiptes teritorijai. Tas noticis pēc Ēģiptes prezidenta Abdelfataha al Sisi pavēles. Ēģiptes bruņoto spēku pārstāvis uzsvēris, ka ar šiem uzlidojumiem tiek atriebta asins izliešana un "slepkavu nodarījumi".

Arī Lībijas gaisa spēki bombardējuši valsts austrumos esošajai pilsētai Dernai, kurā uzturas ar Islāma valsti saistīts grupējums.

Ēģiptiešu strādnieki, kas visi bija koptu kristieši, tika sagūstīti decembrī un janvārī Sirtā - Lībijas piekrastes pilsētā, kas šobrīd atrodas islāmistu kontrolē.

Video tīmeklī ievietojuši islāmisti, kas zvērējuši uzticību Sīrijas un Irākas džihādistu grupējumam Islāma valsts.

Ēģiptē izslidinātas septiņu dienu sēras.

Kopš 2011.gada augustā NATO aviācijas atbalstītie nemiernieki gāza pulkveža Muamara Kadafi režīmu, Lībijā tā arī nav izdevies ieviest efektīvu valsts pārvaldi un likuma varu.

Lībijas valdība nespēj pakļaut kontrolei valsti, kurā darbojas milzum daudz bruņotu kaujinieku vienību, bandu un islāmistu radikāļu grupējumu. Pēdējo mēnešu laikā vardarbība tikai pieņēmusies spēkā.

Arī Latvija asi nosoda Ēģiptes koptu kristiešu nogalināšanu Lībijā, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā (ĀM). Paziņojumā teikts, ka "Latvija stingri nosoda jebkāda veida terora un vardarbības aktus, un izsaka visdziļāko līdzjūtību nogalināto ģimenēm, tuviniekiem un Ēģiptes tautai."

Pievienots ĀM viedoklis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits