Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

papildināts (16:52) - Viena eiro kurss uz brīdi pārsniedzis 100 rubļus; dolāra - 80 rubļus

Krievijas nacionālās valūtas rubļa kurss strauji turpina gāzties un otrdien pēcpusdienā sasniedzis lielāko antirekordu - rubļa vērtība pret eiro Maskavas biržā bija nokritusies līdz 100,74 rubļiem, bet rubļa vērtība pret dolāru - līdz 80,10 rubļiem.

Rubļa vērtības izmaiņas vērojamas pa minūtēm. Plkst.16 pēc Latvijas laika vienu eiro iespējams iegādāties par 91,46 rubļiem, bet vienu dolāru - par teju 73 rubļiem, bet īsi pirms plkst.17 valūtas kurss ir 91,07 rubļi par vienu eiro un 72,67 rubļi par vienu dolāru.

Krievijas bankas pēc rubļa vērtības dramatiskā krituma masveidā apturējušas valūtas maiņas pieejamību, atsaucoties uz dažādām bankām, vēsta Gazeta.ru. Tas tiekot darīts klientu interesēs, jo "eiro nevajadzētu maksāt 100 rubļus".

Pašlaik tiek prognozēts, ka rubļa vērtība saglabāsies zema "vēl vairākas dienas," prognozējis kādas bankas pārstāvis.

Rubļa cenas straujais kritums saistāms pamatā ar naftas cenu straujo kritumu pasaules tirgū - Brent jēlnaftas cena pirmo reizi kopš 2009.gada nokritusi zem 60 dolāriem par barelu.

Tikmēr Krievijas Centrālā banka rubļa glābšanas centienos bāzes procentu likmi palielinājis no 10,5% uz 17%, ziņo Bloomberg. Tik augstas procentu likmes bijušas 1998.gadā Krievijas finanšu krīzes laikā.

Banka šo soli skaidrojusi ar vājo rubļa kursu, bažām par devalvāciju un inflācijas risku, kas draud rietumvalstu noteikto sankciju un naftas cenu krituma dēļ.

Eksperti prognozējuši, ka rubļa vērtība turpinās gāzties. Krievijas Banka šā gada laikā rubļa atbalstam jau iztērējusi vairāk nekā 80 miljardus dolāru.

Rubļa vērtības krišanās, neapšaubāmi, ietekmēs visus Latvijas eksportētājus, kas pārdod savas preces vai pakalpojumus Krievijā, izteikušies banku eksperti.

Papildināts virsraksts un 2.rindkopa, pievienotas 3. un 4.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits