Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināts (17:59) - VIDEO: Ciklons izposta Vanuatu salas; vēsta par bojāgājušajiem

Spēcīgs ciklons ietriecies Klusā okeāna Vanuatu salu arhipelāgā, izpostot neskaitāmas mājas un atstājot aiz sevis līķus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Labdarības organizācijas pārstāvis BBC sacījis, ka pēc ciklona neskaitāmas mājas galvaspilsētā (Vila - red.) ir iznīcinātas un cilvēki, meklējot palīdzību, klīst pa ielām.  

Šobrīd apstiprinātas astoņu cilvēku nāves, bet tiek pieņemts, ka vēl vismaz ducis cilvēku varētu būt cietuši vētrā. Neapstiprinātas ziņas vēsta par vismaz 44 upuriem. 

Vanuatu prezidents vērsies pie starptautiskās sabiedrības ar lūgumu palīdzēt. "Es vēlos savas valsts un un pilsoņu vārdā lūgt, lai pasaules sabiedrības pastiepj palīdzīgu roku, lai mēs varētu pārvarēt šīs grūtības, kas ir mūs piemieklējušas," sacīja prezidents Baldvins Lonsdeils. 

ANO informē, ka šī varētu būt viena no lielakajām dabas katastrofām Vanuatu salu arhipelāgā. Ciklons atnesis vējus ar ātrumu 270 km/h.

Tiek vēstīts, ka veseli ciemi ir pilnībā iznīcināti, ielas pilnas ar nolauztiem un līdz ar saknēm izrautiem kokiem. Aculienieki ciklonu apraksta kā "15-30 minūtes pilnīgu šausmu".  

Vanuatu Republika atrodas Klusajā okeānā un sastāv no 82 salīdzinoši nelielām salām, kuras apdzīvo apmēram 260 000 cilvēku. Arhipelāgs atrodas apmēram 1 700 km no Austrālijas.  

ziņa papildināta ar jaunāko informāciju 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits