Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināts (19:17) - Postažas nomākto Nepālu satricina vēl viena spēcīga zemestrīce; vismaz 42 gājuši bojā

Nepālu vien nepilnas trīs nedēļas pēc postošās zemestrīces, kas nogalināja vairāk nekā 8000 cilvēku, otrdien satricinājusi vēl viena spēcīga zemestrīce. Šoreiz tās spēks bija 7,3  balles pēc Rihtera skalas, vēsta pasaules mediji. Pašlaik apstiprināts, ka vismaz 42 cilvēki gājuši bojā, bet vēl vairāk nekā tūkstots ievainoti, raksta_ telegraph.

co.uk_.Zemestrīces epicentrs fiksēts valsts austrumos netālu no robežas ar Ķīnu 15 kilometru dziļumā, informē ASV Ģeoloģijas dienests. Sākotnēji tika vēstīts par epicentru 18 kilometru dziļumā, taču nedaudz vēlāk mērījumi precizēti. Epicentrs atrodas 83 kilometru attālumā no Nepālas galvaspilsētas Katmandu, kas smagi cieta iepriekšējā zemestrīcē 25.aprīlī."Katmandu visi cilvēki ir izgājuši ielās. Zemestrīce bija spēcīga," amerikāņu raidorganizāciju CNN informēja ārštata žurnāliste Hurba Šerpa, kas pašlaik atrodas Nepālas galvaspilsētā, vēsta BBC.Vietējie iedzīvotāji un mobilie reportieri ziņo, ka vietām valda panika, cilvēkiem cenšoties pamest blīvāk apbūvētas vietas. Policija mudinājusi neuzturēties uz ceļiem un nebloķēt transportlīdzekļu kustību, tā vietā meklējot plašas, atklātas teritorijas, kur sagaidīt, kad beigsies pazemes grūdieni. Daudzās ēkās veidojas plaisas, atsevišķas ēkas sagruvušas.Jāņem arī vērā, ka iepriekšējā zemestrīce notika sestdienā, kad vairums cilvēku nebija darba vietās un skolās. Šoreiz daba savu postošo spēku demonstrē darba nedēļas sākumā.Kopumā pagaidām saņemtas ziņas par 32 bojāgājušajiem, tostarp vairāki cilvēki zaudējuši dzīvību Indijā, sabrūkot sienai. Vismaz 1006 ir ievainoti, taču šis skaitlis, visticamāk, pieaugs.

Savukārt Latvijas Ārlietu ministrija informēja, ka tā "turpina uzturēt kontaktus ar visiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri šobrīd atrodas Nepālā – saziņa notiek tieši vai ar paziņu un tuvinieku Latvijā starpniecību". Pēc ĀM rīcībā esošās informācijas pašlaik Nepālā atrodas 9 Latvijas valstspiederīgie. Neviena no personām šajā zemestrīcē nav cietusi.  Lielākā daļa no Latvijas valstspiederīgajiem, kuri bija Nepālā 25. aprīļa zemestrīces laikā, valsti jau ir pametuši.

ĀM iesaka ceļotājiem rūpīgi izvērtēt ceļošanas nepieciešamību uz Nepālu. "Tos, kas atrodas Nepālā, aicinām stingri sekot Nepālas iestāžu sniegtajām norādēm," teikts ĀM ziņojumā.

Tāpat panākta vienošanās ar Somijas Ārlietu ministriju - Latvijas valstspiederīgie nepieciešamības gadījumā konsulāro palīdzību var saņemt Somijas vēstniecībā Nepālā.


Aculiecinieka video no kafejnīcas Katmandu:


(papildināta ar jaunāko informāciju)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits