Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Papua-Jaungvinejā aizturēti kanibālu kulta locekļi

Policija Papua-Jaungvinejā aizturējusi kanibāla kulta sekotājus, kuri tiek turēti aizdomās par vismaz septiņām slepkavībām. Aizturētas 29 personas, tostarp astoņas sievietes, kuras saskaņā ar apsūdzībām ēdušas savu upuru smadzenes un no viņu dzimumlocekļiem vārītu zupu.

Arestētie pieder kādam grupējumam, kas izveidots, lai cīnītos pret klejojošajiem burvjiem, kuri sākuši pieprasīt par saviem pakalpojumiem pārāk augstu samaksu, vēsta laikraksts The National. Kopumā grupējumā esot aptuveni 1000 locekļu. Parasti samaksa par burvja pakalpojumiem, atklājot mirušā nāves cēloņus vai izdzenot ļaunos garus, ir 1000 kinas (aptuveni 250 lati) skaidrā naudā un cūka, taču daži kā papildu atlīdzību pieprasa arī seksu. "Tas ir pretrunā ar mūsu tradicionālo ētiku un morāli, ja burvim ir seksuāli kontakti ar vīrieša sievu vai pusaugu meitu," norādīja viens no Tangi salas (Madangas provincē Jaungvinejas ziemeļaustrumu piekrastē) vietējā kulta vadoņiem. Tāpēc ticis izveidots grupējums burvju vajāšanai.

Papua-Jaungvinejā ticība burvestībām ir plaši izplatīta, un liela daļa ļaužu netic, ka neveiksmēs, slimībās, nelaimes gadījumos vai nāvē būtu vainojami dabīgi cēloņi.

Vietējie iedzīvotāji, cenšoties atdarīt alkatīgajiem burvjiem, vērsās pie ciematu vadoņiem, lai paši apgūtu pārpasaulīgās "zinības", un uzsāka cilvēku medības. "Mēs ēdām viņu smadzenes jēlas un tādas viņu ķermeņu daļas kā aknas, sirdis, dzimumlocekļus un citas ņēmām līdzi uz mājām mūsu galvenajiem apmācītājiem, lai radītu citas spējas, ko varētu izmantot mūsu biedri," pastāstījis viens no aizturētajiem.

Vietējās policijas priekšnieks aicinājis padoties arī pārējos kulta sekotājus. "Tā ir tikai aisberga virsotne, un nepieciešams darīt vairāk, lai izglītotu vietējos un kustību izskaustu," intervijā The National atzinis policijas priekšnieks. "Policija to nevar paveikt viena pati. Tas prasa kopīgus pūliņus no valdības, atbildīgo iestāžu, nevalstisko organizāciju un baznīcas puses."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits