Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Par dalību grautiņos apsūdzētā Londonas olimpisko spēļu sūtne paturēta apcietinājumā

2012.gada Londonas olimpisko spēļu jauniešu sūtne Čelsija Īvsa, kas apsūdzēta par uzbrukumu policijas automašīnai grautiņu laikā, paturēta apcietinājumā.

Londonas apgabala miertiesas tiesnese trešdien informēja pusaudzi, ka nākamreiz viņai šīs pašas tiesas priekšā būs jāstājas 7. septembrī, kad viņas lieta tiks nodota augstākai tiesu instancei.

18 gadus vecajai Īvsai izvirzītas apsūdzības par diviem ielaušanās gadījumiem, dalību vardarbīgās nekārtībās un uzbrukumu policijas automašīnai, kuru viņa pirms tam esot apmētājusi ar ķieģeļiem. Pārkāpumi pastrādāti 7.augustā grautiņu laikā Enfīldā. Viņa sev izvirzītās apsūdzības noliedz.

Šī ir otrā reize, kad Īvsa par minētajām apsūdzībām stājās tiesas priekšā.

Īvsa tika arestēta pēc tam, kad policijai par meitas iespējamo dalību grautiņos ziņoja viņas vecāki.

Pagājušajā nedēļā pusaudzes māte Adriana Īvsa paziņoja, ka "visiem vecākiem, kuri mīl savus bērnus, būtu jāatrod drosme izdarīt to, ko izdarījām mēs".

Trešdien viņa ieradās tiesā, lai redzētu savu meitu uz apsūdzēto sola. Tiesas zāli viņa pameta asarām acīs un ar žurnālistiem runāt atteicās. Cauri fotogrāfu pūlim viņu uz automašīnu pavadīja policisti.

Čelsija Īvsa olimpisko spēļu sūtnes godam tika izraudzīta 2008.gadā, lai kopā ar citiem izredzētajiem jauniešiem nodrošinātu, ka jaunatnes balss tiktu sadzirdēta un tai būtu "ietekme Londonas 2012.gada olimpisko un paraolimpisko spēļu attīstībā".

Jāpiebilst, ka trešdien Londonas policija paziņoja, ka par piedalīšanos pagājušās nedēļas grautiņos apsūdzības izvirzītas vairāk nekā 1000 cilvēku, turklāt var tikt izvirzītas vēl arī citas apsūdzības, jo policisti turpina izskatīt novērošanas kameru materiālus, kas kopumā ir 20 000 stundu gari.

Tieslietu ministrijas apkopotie dati liecina, ka līdz pirmdienas pēcpusdienai par dalību grautiņos Anglijā un Velsā notiesāti jau 115 cilvēki. 26 no viņiem ir jaunāki par 18 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits