Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Par Kima Čen Nama slepkavību sievietei samaksāti 85 eiro

Indonēziete, kura iesmērēja Ziemeļkorejas diktatora Kima Čen Una pusbrālim Kimam Čen Namam sejā ārkārtīgi bīstamo nervu indi VX, esot tikusi apmuļķota - viņai iestāstīts, ka tā būs TV šova organizēta izjokošana, un viņa vīrietim sejā jāiesmērē bērnu eļļa, turklāt par "izjokošanu" viņai samaksāti 400 Malaizijas ringiti, kas ir aptuveni 85 eiro, vēsta BBC.

Ar Malaizijā aizturēto Indonēzijas pilsoni Sitī Aisjahu sestdien tikās Indonēzijas vēstniecības pārstāvji. Pusstundu ilgušās sarunas laikā vēstniecības amatpersonām viņa apgalvoja, ka viņai samaksāts par vīrieša izjokošanu. 

Tapis zināms, ka Kims Čen Nams noindēts ar vielas VX palīdzību, kas ir bīstamākā zināmā nervu inde pasaulē, aptuveni 100 reižu indīgāka par zarīnu. Tā pēc sava izskata tik tiešām var atgādināt bērnu eļļu - VX ir eļļains dzintara krāsas šķidrums bez smaržas un garšas. Šī viela, kas ir letāla arī tad, ja pārāk ilgi nonākusi kontaktā ar ādu, kopš 1993. gada ir aizliegta un ir klasificēta kā masu iznīcināšanas ierocis. 

Jau vēstīts, ka Ziemeļkorejas diktatora Kima Čen Una pusbrālis, kurš lielākoties dzīvojis ārpus Ziemeļkorejas pēc tam, kad krita tēva Kima Čen Ira nežēlastībā par mēģinājumu ar viltotu pasi ieceļot Japānā, lai apmeklētu Disnejlendu, tika noslepkavots Kualalumpuras lidostā aizvadītās nedēļas sākumā. 

Kims Čen Nams nomira ceļā uz slimnīcu. Viņš lidostas personālam sūdzējies, ka kāda sieviete viņam uz sejas uzsmidzinājusi ķimikālijas.

Dienvidkorejas un ASV amatpersonas uzskata, ka Kimu Čen Namu nogalinājuši Ziemeļkorejas atsūtīti aģenti. Ziemeļkoreja ar dažādiem līdzekļiem centās panākt, lai upura līķim netiktu veikta autopsija. Fiksēts arī ielaušanās mēģinājums morgā, kurā glabājās Kima Čen Nama mirstīgās atliekas.

 

Top komentāri

TrollisJT
T
Ja dāmītei nebija rokās gumijas cimdi, tad, ņemot vērā viņas un Kima masas attiecības, viņai bija jānonāk morgā divas reizes ātrāk par Kimu. Tas, ko publikai parādīja, bija teātris uzmanības novēršanai no īstā killera.
Kārklu vācietis
K
Tad jau par Latvijas amatpersonas(ne augstākā ranga)slepkavību piedāvātie 1500 eiro ir milzu summa ! Kundzīt,pameklējiet Indonēzijā .....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits