Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Par pērnā gada labākajiem Latvijas badmintonistiem atzīti Šefere un Podosinoviks

Kristīne Šefere un Niks Podosinoviks atzīti par pērnā gada Latvijas gada badmintonistiem, aģentūru LETA informēja Latvijas Badmintona federācija (LBF).

Latvijas badmintona Gada balvas tika pasniegtas otro gadu pēc kārtas. Arī par 2015. gada spēlētājiem kļuva Šefere un Podosinoviks.

Šefere aizvadītajā sezonā kļuva par absolūto Latvijas čempioni, uzvarot visās iespējamās kategorijās - vienspēlēs, dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs. Tāpat viņa izcīnīja devīto vietu Eiropas čempionātā.

Par gada treneri tika atzīts Siguldas badmintona treneris Ainārs Gureckis, kurš kā Latvijas junioru izlases treneris nodrošināja Latvijas badmintonistu līdzdalību divos Eiropas čempionātos un pasaules junioru čempionātā.

Tikmēr balvu par mūža ieguldījumu saņēma badmintona aizsācējs Talsos Jānis Pētersons, kurš līdz 2015. gadam trenēja jauniešus Talsu novada sporta skolā. Pētersona trenētie jaunieši vairākkārt izcīnījuši Latvijas čempionāta medaļas.

Par gada junioru tika atzīta Liāna Lencēviča. Pērn Lencēviča Latvijas čempionātos izcīnīja visas sešas iespējamās medaļas, sākotnēji aprīlī U-17 vecuma grupā, bet gada nogalē arī U-19 grupā. Lencēviča pērn piedalījās U-15 Eiropas čempionātā Kazaņā, U-17 Eiropas čempionātā Lubinā un U-19 pasaules čempionātā Bilbao.

Savukārt gada aktīvākā spēlētāja pērn bija Jekaterina Romanova, kuras rezultāti LBF reitingā tika reģistrēti 54 reizes. Tikmēr par gada duetu tika atzīti Teodors Kerimovs un Jānis Kristaps Gulbis, kuri pērn uzvarēja gan Latvijas čempionātā, gan arī Latvijas Olimpiādes badmintona turnīrā, kā arī pārstāvēja Latviju Eiropas čempionātā komandām.

Pirmo reizi tika pasniegta arī balva gada augstskolai, šo godu piešķirot Rīgas Tehniskajai universitātei (RTU). LBF atzīmē, ka ka šī augstskola jau otro gadu pēc kārtas ir piešķīrusi bezmaksas studiju iespējas kādam Latvijas badmintona izlases spēlētājam. Savukārt par gada skolu tika atzīta Riebiņu vidusskola, kura pērn saņēma vienu no 58 Latvijas skolām piešķirtajiem Pasaules Badmintona federācijas skolu programmas Shuttle time inventāru komplektiem. Šajā skolā badmintonu māca spēlēt sporta un veselības mācības skolotāja Mārīte Pokšāne, kura pērn tika atzīta par Latvijas gada sporta skolotāju.

Latvijas badmintona Gada balvas pasniegšanas ceremonijā tika apbalvoti arī 2016. gada Latvijas badmintona reitinga līderi. U-11 vecuma grupā tie bija Paula Lužinska un Aleksis Emiljens Kviesis, U-13 vecuma grupā Marta Brengule un Pauls Eliass Rozenvalds, U-15 vecuma grupā Amanda Azarova un Patriks Krūze, bet U-17 grupā Una Berga un Ardis Daniels Bedrītis. Tikmēr Latvijas pieaugušo reitinga līderi bija Šefere un Podosinoviks.

Tāpat sestdien tika pasniegtas balvas vēl vairākās nominācijās. Par gada notikumu tika atzīts Jelgavā notikušais starptautiskais turnīrs Yonex Latvia International 2016, par gada tiesnesi atzīts Oļģerts Tīliks, par gada uzlecošo zvaigzni nosaukta Una Berga, bet par gada senioru kļuva Inesis Deksnis. Par gada pašvaldību tika nosaukta Rīga, gada kluba gods atvēlēts Valmierai, bet gada menedžera gods piešķirts Salaspils badmintona kluba vadītājam Jurim Krūmiņam. Sasvukārt par gada mediju nosaukts Delfi.lv, par gada vēstnieku kļuva Amanda Azarova, bet gada atsaucīgākā vecāka gods piešķirts Ivaram Priedem.

No 21 balvas visvairāk saņēma siguldieši, kuri bija labākie septiņās kategorijās. Balvu ieguvējiem tika pasniegts no baltā māla darināts badmintona bumbiņas siluets, ko veidojusi Jelgavas keramiķe Una Ļaha.

Lai noskaidrotu Latvijas badmintona gada balvas ieguvējus, tika rīkota Latvijas badmintona spēlētāju un klubu aptauja internetā, bet balsošanas rezultātus apstiprināja LBF valde. Savukārt Gada aktīvākais spēlētājs tika noteikts pēc Latvijas badmintona reitinga datu bāzes.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits