Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Par Skārletes Johansones kailfoto nopludināšanu aizturēts hakeris

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) trešdien aizturējis hakeri, kurš uzlauzis vairāku Holivudas zvaigžņu e-pastus, kā arī vainojams aktrises Skārletas Johansones kailfoto nopludināšanā internetā.

35 gadus vecais Kristofers Čeinijs aizturēts Džeksonvilā, Floridā, pēc 11 mēnešus ilgas FIB izmeklēšanas par vairāk nekā 50 izklaides industrijas darbinieku, tostarp dziedātājas Kristīnas Agileres un aktrises Milas Kunisas, e-pasta sistēmu uzlaušanu.

Čeinijs atbrīvots pret 10 000 ASV dolāru drošības naudu un nosacījumu, ka viņam aizliegts lietot datorus vai kādu citu ierīci ar piekļuvi internetam.

Nākamā tiesas sēde viņam paredzēta piektdien. Sagaidāms, ka Čeinijs tiks nosūtīts tiesāšanai uz Losandželosu, kur viņš apsūdzēts 26 apsūdzības punktos, tostarp par neatļautu piekļuvi datoriem un to bojāšanu, sarunu noklausīšanos un identitātes zādzību. Ja viņš tiks atzīts par vainīgu, viņu sagaida līdz 121 gada cietumsods.

Dziedātājas Kristīnas Agileras dators tika uzlauzts pagājušā gada decembrī, kad internetā parādījās pikantas fotogrāfijas ar dziedātāju. Septembrī internetā nonāca no aktrises Milas Kunisas telefona nočiepti attēli, kuru vidū bija arī fotogrāfija, kurā aktrise redzama guļam vannā.

Šā gada septembra vidū internetā noplūda ar mobilo telefonu uzņemtas Holivudas aktrises Skārletas Johansones kailfoto, ko ātri pārpublicējušas dažādas tenku vietnes.

Vienā no fotogrāfijām 26 gadus vecā aktrise piesedz ķermeņa priekšpusi ar dvieli, bet spogulī redzama kailā mugurpuse. Otrajā Johansone redzama gultā ar atsegtām krūtīm.

Kā liecina FIB dati, par Čeinija upuriem kļuvuši vairāki desmiti slavenību, kas dokumentos identificēti tikai ar iniciāļiem. Pēc portāla TMZ aplēsēm, zem iniciāļiem "J.A." varētu slēpties Džesika Alba, bet "B.P." varētu nozīmēt Breds Pits.

Bez fotogrāfijām Čeinijs no slavenību datoriem vācis arī finanšu informāciju, filmu scenārijus un e-pasta saraksti.

Kā liecina izmeklētāju informācija, Čeinijs e-pasta sistēmās iekļuvis pēc publiski pieejamās informācijas mēģinot uzminēt slavenību e-pasta paroli. Pēc iekļūšanas e-pasta sistēmā viņš savācis datus no uzlauztās e-pasta adrešu grāmatas, kā arī meklējis sistēmā fotogrāfijas, informāciju un citus datus.

Lai kontrolētu uzlauzto e-pastu, Čeinijs veicis labojumus iestatījumos, lai ienākošās un izejošās vēstules tiktu pārsūtītas uz viņa e-pasta adresi. Pēc tam Čeinijs izmantojis iegūto adrešu sarakstu, lai izraudzītos nākamo upuri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits