Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Paredz, ka protestu vilnis kā nākamo skars Eiropu

ASV tendenču pētnieks Džeralds Čelente prognozē, ka pašreizējais protestu vilnis neaprobežosies ar arābu pasauli vien un tam sekos nemieri arī citās pasaules daļās, ieskaitot Eiropu.Čelente bija viens no nedaudzajiem, kurš prognozēja globālās ekonomiskās krīzes patiesos apmērus. Savukārt pērn viņš prognozēja, ka 2011.

gadā notiks visu pasauli aptverošas sacelšanās.Nedēļas nogalē intervijā Austrijas Preses aģentūrai (APA) viņš uzsvēra, ka arābu reģions ir tikai sākums: "Nākamā būs Eiropa."Čelente norādīja, ka protesti Lībijā un Ēģiptē nebija politiski motivētas revolūcijas, tām nebija nekādas saistības ar Musulmaņu brālību. Jauniešiem nebija ne naudas, ne nākotnes. No otras puses, ja viņi joprojām dzīvotu diktatūras apstākļos, būtu pārtikuši un pelnītu daudz naudas, neviens neprotestētu.Pētnieks uzskata, ka sacelšanās neaprobežosies ar arābu reģionu. Viņš piekrita, ka situāciju nevar pārcelt uz Rietumiem viens pret vienu, jo cilvēki Eiropā un ASV var paust savu neapmierinātību vēlēšanās. Taču Čelente brīdināja, ka it īpaši jaunieši var zaudēt uzticību politiskajai elitei. "Tas aizņems vairāk laika, taču protesti jau notiek Anglijā un Grieķijā," viņš teica un piebilda, ka tos vēl vairāk var stimulēt sacelšanās arābu valstīs."Karstie punkti" ir Francija, Grieķija, Spānija, Īrija un arī Lielbritānija. Eiropā ir izaugušas paaudzes, kuras nekad nav dzīvojušas rožainajos "ekonomiskā brīnuma" laikos. Viņi saņēma augstāko izglītību, kurai nav nekādas vērtības, saņēma slikti apmaksātu darbu vai vispār palika bez tā, "taču, par spīti tam, viņiem asinīs ir jebkurš testosterona daudzums", izteicās pētnieks.Kā norādīja Čelente, problēmu rada tas, ka ekonomiskā krīze vēl nav beigusies. Gluži pretēji, tiek izpirkti tikai banku parādi un dzīve kļūs ievērojami grūtāka. Viņš prognozē lielāku bezdarbu, lielākus nodokļus un mazāku valsts atbalstu, kas ir lieliska barotne nemieriem."Ja nauda vairs neplūdīs pie cilvēkiem, drīz plūdīs asinis uz ielām," uzskata pētnieks, kurš pats uzaudzis Bronksā.Būtu interesanti redzēt, kā reaģētu Eiropas politiskie līderi, kuri tagad aicina nepieļaut vardarbību arābu reģionā. Protams, viņi apspiedīs protestus pašu valstīs, uzskata Čelente.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo ko...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits