Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pasaules Banka: Nepastāv brīnumlīdzeklis, kas atjaunotu ekonomikas izaugsmi pasaulē

Pasauli apdraud globāla nodarbinātības krīze, kas traucē iespējām atjaunot ekonomikas izaugsmi, un nepastāv brīnumlīdzeklis, lai šo problēmu atrisinātu, otrdien brīdināja Pasaules Banka (PB).

Pētījumā, kas publiskots Austrālijā notiekošajā G20 dalībvalstu nodarbinātības ministru sanāksmē, banka norāda, ka līdz 2030.gadam pasaulē nepieciešams radīt papildu 600 miljonus darba vietu, tikai lai pielāgotos iedzīvotāju skaita pieaugumam.

"Pastāv maz šaubu, ka tiek piedzīvota globāla nodarbinātība krīze," sacīja PB vecākais direktors nodarbinātības jautājums Naidžels Tvose. "Šajā ziņojumā skaidri redzams, ka novērojams darba vietu un kvalitatīvu darba vietu deficīts."

"Vienlaikus satraucoši ir arī tas, ka mēs novērojam atalgojuma un ienākumu nevienlīdzību aizvien vairākās G20 valstīs, lai arī tādās atsevišķās attīstības valstīs kā Brazīlijā un Dienvidāfrikā ir panākts progress," piebilda Tvose.

Viņš pavēstīja, ka kopumā attīstības tirgus ekonomikām darba vietu radīšanā ir veicies labāk, nekā attīstītajām G20 valstīm, galvenokārt pateicoties tādām valstīm kā Ķīnai un Brazīlijai, taču prognozes ir vājas.

PB ziņojumā, kas izveidots sadarbībā ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizāciju (OECD) un Starptautiskās Nodarbinātības organizāciju (ILO), teikts, ka G20 valstīs bez darba ir vairāk nekā 100 miljoni cilvēku un 447 miljoni cilvēku tiek uzskatīti par "strādājoši nabadzīgajiem", iztiekot ar mazāk par diviem dolāriem dienā.

Ziņojuma prognozes liecina, ka, neskatoties uz nelielu ekonomikas atlabšanu 2013.-2014.gadā, globālā izaugsme tuvākajā nākotnē saglabāsies zem tendences, kamēr vājš nodarbinātības tirgus negatīvi ietekmē patēriņu un investīcijas.

Neatlaidīgi vājā izaugsme turpinās apslāpēt nodarbinātības perspektīvas, norāda PB, brīdinot, ka strādājošo atalgojums vairākās attīstītās G20 valstīs piedzīvojis stagnāciju, bet atsevišķās valstīs pat samazinājies.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits