Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Paternitātes noteikšanai ekshumēs Salvadora Dalī mirstīgās atliekas

Madrides tiesa nolēmusi, ka paternitātes lietas ietvaros jāekshumē pazīstamā sirreālisma meistara Salvadora Dalī mirstīgās atliekas, vēsta britu izdevums The Independent. Lieta uzsākta, jo kāda 61 gadu veca Spānijas pilsone vārdā Marija Pilara Ābela apgalvo, ka Dalī ir viņas tēvs.

Ābela, kura pati sevi dēvē par "Dalī bez ūsām", jau kopš 2015. gada uzstāj, ka slavenajam māksliniekam 1955. gadā bijusi ārlaulības mīlas dēka ar viņas māti - istabeni, kas kalpojusi ģimenei, kura dzīvojusi blakus Dalī īpašumam.

Tā kā nav pieejamas nekādi citi bioloģisku materiālu saturošas lietas vai objekti, ar kuru palīdzību varētu noskaidrot patiesību, tiesnesis lēmis, ka jāveic ekshumācija.

2015. gadā tika veikts paternitātes tests, bioloģisko materiālu iegūstot no Dalī nāves maskas (personas sejas atlējuma ģipsī vai citā materiālā pēc personas nāves), taču materiāla daudzums izrādījās nepietiekams, tāpēc paternitātes tests bija neveiksmīgs, bet lieta atgriezta tiesā, ziņo The Telegraph.

Ja Ābelas apgalvojumi galu galā tiks atzīti par patiesiem, viņai kā Dalī meitai varētu pienākties līdz 25% no Dalī īpašumiem, kuru vērtība tiek lēsta 300 miljonu eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits