Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pazudušā Malaizijas aviolainera pasažieru ģimenēm sāk izmaksāt kompensācijas

Pazudušā Malaysia Airlines aviolainera pasažieru ģimenes no apdrošinātājiem sāk saņem pirmās kompensācijas 50 000 ASV dolāru (aptuveni 37 000 eiro) apmērā, vēsta raidorganizācija BBC. Pašlaik summa piešķirta sešām Malaizijas pilsoņu ģimenēm un vienai Ķīnas pilsoņa ģimenei, bet tiek izvērtēti vēl vairāk nekā 40 kompensāciju pieprasījumi.

Pazudušās lidmašīnas pasažieru tuvinieki var pieprasīt līdz pat 175 000 dolāru (129 000 eiro) katrs, taču Malaizijas valdības pārstāvji norāda – lai varētu runāt par pilna apmēra kompensācijām, vispirms jāpabeidz izmeklēšana.Tikmēr pazudušā lainera meklējumi aizvien nav nesuši gaidītos rezultātus, un visi sākotnēji daudzsološie pavedieni veduši strupceļā. Lidmašīnas pasažieru tuvinieki asi kritizējuši oficiālās izmeklēšanas norisi, saucot to par lēnu un neefektīvu, kā arī pārmetot necaurspīdīgumu un faktu slēpšanu. Tādēļ vairākas pasažieru ģimenes apvienojušās aktīvistu grupā, lai piesaistītu neatkarīgai izmeklēšanai nepieciešamos līdzekļus. Jau vēstīts, ka Malaysia Airlines lidmašīna ar 239 cilvēkiem uz klāja pazuda 8.marta rītā, kad bija ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits