Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Pēc El Čapo pārvešanas uz ASV Meksikas ziemeļos kriminālo grupējumu starpā uzliesmojusi cīņa par ietekmes svēru sadalīšanu

Pēc narkobarona El Čapo izdošanas Meksikā pieaudzis slepkavību skaits

Šogad janvārī Meksikā reģistrēto slepkavību skaits pieaudzis par trešdaļu, ja salīdzina ar šo pašu laika periodu pērn. Meksikas varas iestādes to saista ar reiz ļoti ietekmīgā narkobarona Hoakina Gusmana, plašāk pazīstama ar iesauku El Čapo, izdošanu tiesāšanai Amerikas Savienotajās Valstīs, vēsta BBC.

Gusmans uz ASV pārvests janvārī, un tiek turēts paaugstinātas drošības ieslodzījuma vietā, kur viņš vairs nevarēs izmantot savu ietekmi un plašo kontaktu tīklu, lai noorganizētu bēgšanu, kā to vairākkārt sekmīgi izdarījis Meksikā. Jāatgādina, ka pēdējo reizi, kad Gusmans izbēga no cietuma, šim mērķim speciāli viņam līdz cietuma kamerai tika izrakts pusotru kilometru garš, labiekārtots tunelis.

Savukārt nu, kopš narkobarons nodots ASV tiesībsargājošo iestāžu uzraudzībā, Meksikas ziemeļu reģionos starp narkokarteļiem un dažādiem krimināliem grupējumiem saasinājusies vardarbīga cīņa par ietekmi.

Gusmana reiz vadītais Sinaloa kartelis vēl aizvien kontrolē daudzus narkotiku kontrabandas maršrutus, par kuriem tagad izcēlusies cīņa. Meksika pēc Gusmana izdošanas paziņoja, ka jau prognozējusi vardarbības pieaugumu, un apsolīja situācijas stabilizēšanai riska rajonos izvietot papildu karavīrus. Tomēr, neskatoties uz to, Meksikas ziemeļos slepkavību skaits pieaudzis par 50%. Kopumā Meksikā aizvadītajā mēnesī nogalināti 1938 cilvēki, kas ir par 34% vairāk nekā pērn janvārī.

Gusmans pirmo reizi ASV tiesas priekšā stājās janvārī, kad noraidīja sev izvirzītās apsūdzības, proti, apsūdzības par tobrīd pasaulē lielākā narkokarteļa vadīšanu. Ja viņu atzīs par vainīgu, Gusmanam cietumā, visticamāk, nāksies pavadīt visu dzīvi, turklāt bez lielām izredzēm mēģināt noorganizēt bēgšanas mēģinājumus, kā tas viņam izdevās Meksikā pateicoties savai ietekmei un korupcijai.
 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits