Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pekina: Ķīna nevilcināsies sākt karu, ja Taivāna pasludinās neatkarību

Pekina "nevilcināsies sākt karu", ja Taivāna pasludinās neatkarību, piektdien Ķīnas aizsardzības ministrs brīdinājis ASV kolēģi ministru pirmajās klātienes sarunās, pavēstīja amatpersonas.

"Ja kāds uzdrošināsies atšķelt Taivānu no Ķīnas, Ķīnas armija pavisam noteikti nevilcināsies sākt karu, lai arī ko tas maksātu," Ķīnas aizsardzības ministrs Vei Fenhe sacījis ASV aizsardzības ministram Loidam Ostinam, pavēstīja Ķīnas Aizsardzības ministrijas pārstāvis sakariem ar presi Vu Cjaņs.

Pekina "satrieks lauskās jebkuru "Taivānas neatkarības" shēmu un apņēmīgi aizstāvēs apvienošanos ar tēvzemi", norādīja Ķīnas Aizsardzības ministrija.

Ministrs "uzsvēra, ka Taivāna ir Ķīnas Taivāna. Centieniem izmantot Taivānu, lai apvaldītu Ķīnu, nekad nebūs panākumu", norādīja ministrija.

Ostins sacījis Ķīnas kolēģim sarunu gaitā Singapūrā, ka Pekinai vajadzētu "atturēties no tālākiem destabilizējošiem soļiem pret Taivānu", pavēstīja ASV Aizsardzības ministrija.

Demokrātiskā Taivāna dzīvo pastāvīgu Ķīnas iebrukuma draudu apstākļos. 

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949.gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika, kas uzskata Taivānu par savas teritorijas daļu.

Ķīna ir pastiprinājusi diplomātisko, militāro un ekonomisko spiedienu uz Taivānu, kopš 2016.gadā Taivānā prezidenta amatā stājās Cai Inveņa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits