Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Peru prezidents Pedro Pablo Kučinskis

Peru prezidents lūdz Trampu deportēt kukuļņemšanā aizdomās turēto eksprezidentu Toledo

Peru prezidents Pedro Pablo Kučinskis lūdzis ASV prezidentu Donaldu Trampu deportēt uz dzimteni bijušo Peru prezidentu Alehandro Toledo, kurš tiek turēts aizdomās par 20 miljonu ASV dolāru kukuļa pieņemšanu no Brazīlijas celtniecības uzņēmuma Odebrecht.

Šādu lūgumu Kučinskis izteicis svētdien notikušajā telefonsarunā ar Trampu, informēja Peru prezidenta kanceleja.

Peru amatpersonas uzskata, ka Toledo patlaban atrodas ASV Kalifornijas štatā, kur viņš ir viespētnieks Stenfordas universitātē. Plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka Toledo aizvadītajā nedēļas nogalē plānojis doties uz Izraēlu, taču Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu paziņoja, ka Toledo Izraēlā netiks ielaists. Toledo sieva Eliane Karpa - Toledo ir ASV, Peru, Beļģijas, Francijas un Izraēlas pilsone.

Jau ziņots, ka Peru tiesnesis ceturtdien izdeva starptautisku orderi Toledo apcietināšanai. Tiesnesis arī noteica, ka drošības līdzekļa apcietinājuma termiņš būs 18 mēneši.

Bijušais prezidents tiek turēts aizdomās, ka pieņēmis 20 miljonu dolāru kukuli no Odebrecht par atļauju būvēt šoseju, kas savieno Brazīliju ar Peru Klusā okeāna piekrasti.

70 gadus vecais Toledo, kurš bija Peru prezidents no 2001. līdz 2006.gadam, iepriekš solījis atgriezties Peru ar nosacījumu, ka viņam tiks nodrošināta taisnīga tiesa.

Kompānija Odebrecht ir atzinusi, ka kukuļos Latīņamerikas valstu amatpersonām samaksājusi apmēram 800 miljonus ASV dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits