Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pētījums: Gausa cilvēku vakcinēšana pret Covid-19 globālajai ekonomikai izmaksās 2,3 triljonus dolāru

Gausa cilvēku vakcinēšana pret Covid-19 globālajai ekonomikai izmaksās 2,3 triljonus dolāru zaudētā ekonomikas izlaidē, liecina žurnāla Economist analītiķu grupas Economist Intelligence Unit (EIU) jaunākais pētījums.

EIU norāda, ka jaunattīstības un attīstošās ekonomikas, kuru iedzīvotāju vakcinēšana krietni atpaliek no turīgākajām valstīm, būs spiestas uzņemties lielāko šo zaudējumu slogu.

Pētījumā secināts, ka valstis, kuras līdz 2022.gada vidum nespēs vakcinēt 60% iedzīvotāju, laika periodā no 2022.gada līdz 2025.gadam cietīs zaudējumus, kas būs līdzvērtīgi diviem triljoniem eiro.

"Jaunattīstības valstis uzņemsies aptuveni divas trešdaļas šo zaudējumu, tādējādi vēl vairāk aizkavējot to ekonomisko konverģenci ar attīstītākajām valstīm," skaidro EIU.

Pētījumā teikts, ka Āzijas un Klusā okeāna reģions absolūtā izteiksmē cietīs vissmagāk, bet procentuālā izteiksmē attiecībā pret iekšzemes kopproduktu vissmagākos zaudējumus cietīs Subsahāras Āfrika.

Uz augusta beigām aptuveni 60% iedzīvotāju augstāku ienākumu valstīs bija saņēmuši vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu, salīdzinot ar vien 1% nabadzīgajās valstīs, vēstī EIU.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits