Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pētījums: Ķīna nedēļām ilgi internetā cenzējusi diskusijas par jauno koronavīrusu

Ķīna nedēļām ilgi internetā cenzējusi diskusijas par jauno koronavīrusu, pirms oficiāli atzinusi uzliesmojuma mērogu, teikts otrdien publicētā pētījumā.

Lai arī Ķīnas varasiestādes publiski uzliesmojuma bīstamību neatzina līdz 20.janvārim, ziņu un diskusiju cenzūra sākusies jau 31.decembrī, teikts Toronto Universitātes Citizen Lab pētījumā.

Epidēmijas pirmajās nedēļās tabu bija pat tādi vispārīgi termini "nezināma Uhaņas pneimonija" un "Uhaņas veselības komisija" teikts pētījumā.

Kā paziņoja Citizen Lab, tās pētījums parādīja, ka vismaz viena sociālo mediju platforma bloķējusi daļu satura par vīrusu trīs nedēļas pirms valdība atzina, ka tas izplatās starp cilvēkiem.

No decembra beigām līdz februāra vidum Citizen Lab atradusi vairāk nekā 500 bloķētus atslēgas vārdus platformā WeChat, kurai ir vairāk nekā miljards aktīvu lietotāju, un straumēšanas platformā YY.

Visā pasaulē ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 miruši jau vairāk nekā 3000 cilvēku, liecina varasiestāžu pirmdien publiskotā informācija.

Inficēšanās ar Covid-19 vīrusu konstatēta teju 90 000 cilvēku, un vīruss no Ķīnas izplatījies vairāk nekā 60 valstīs.

Jaunākie dati liecina, ka Ķīnā vīrusa izplatība palēninās. Itālija ir Covid-19 smagāk piemeklētā valsts Eiropā.

Top komentāri

Pareizaisjautājums
P
Nu, un ko interneta diskusijas šeit , brīvajā Latvijā būtiski dod cilvēku drošībai? Kādi "atslēgas vārdi" var mūsu stāvokli uzlabot? "Ņemiet lāpstu un ierocieties zemē!"?
:)
:
Un pareizi ķīnieši darija! Nav ko celt paniku, ja lieta un apstākļi vēl nav pietiekāmi izpētīti! Spriežot pēc virusologu pēdējām publikācijām un vienkāršās statiskas, šis vīruss nav neko bīstamāks par parasto gripu!
Irlielāmērāticams
I
ka pūlim nevar dot visu informāciju, ja pūlis nespēj informāciju izmantot korekti. Pūlim var dot informāciju par futbolu, hokeju un dziesmu svētkiem Globālais jandāliņš ap šo vīrusu pats par sevi ir tam pierādījums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits