Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Pētījums: Samazinājies Losandželosā uzņemto filmu daudzums

Filmu uzņemšana kino industrijas mekā Losandželosā gada pirmajā ceturksnī augsto industrijas nodokļu un mazā pašvaldības atbalsta dēļ kritusies par 15,4%, liecina bezpeļņas organizācijas FilmLA pētījums.

2015.gada pirmajos trīs mēnešos kopējais dažādu filmu uzņemšanas ilgums bija 926 dienas, taču pagājušogad tajā pašā periodā filmēšana notika 1094 dienas.

Turklāt 2014.gada pēdējā ceturksnī filmēšanas rādītāji saruka par 28%.

Saulainā Kalifornijas štata pilsēta jau vairāk nekā desmit gadus cīnās ar grūtībām noturēt filmu veidotājus. Salīdzinot ar 2006.gadu, filmu uzņemšanas apjoms samazinājies par 50%.

2009.gadā Kalifornijas štatā tika pieņemti jauni likumi, kas bija izdevīgāki televīzijas industrijai, nevis kino. Televīzijas seriālu un filmu uzņemšana šī gada pirmajā ceturksnī palielinājusies par 1,7%.

Daudzi filmu veidotāji Losandželosas vietā izvēlējušies filmēt citos ASV štatos, Kanādā vai citās valstīs, kur subsīdijas mēdz sasniegt līdz pat 30% no filmēšanas izmaksām.

"Mēs esam pateicīgi par filmēšanas apmēra palielināšanos, īpaši televīzijas industrijā, par ko jāpateicas pašreizējai nodokļu atlaidei," sacīja FilmLA prezidents Pols Odlijs. "Mēs ceram, ka nākotnē reģions pieredzēs pieaugumu arī pilnmetrāžas kinofilmu kategorijā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits