Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Policija: nekārtībās Londonā piedalījušies 30 tūkstoši cilvēku

Nekārtībās, kas no 6. līdz 10. augustam notika Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā, piedalījās 30 tūkstoši cilvēku, paziņoja Londonas policija.

Šo nekārtību laikā Londonā tika fiksēti 3296 noziegumi, galvenokārt laupīšanas, dedzināšanas un grautiņi. Katrā noziegumā piedalījās vidēji 10 cilvēki.

Izmeklētāji pašlaik pēta novērošanas kameru ierakstus, lai identificētu iespējami vairāk nekārtību dalībnieku.

Nekārtības notika ne vien Londonā, bet arī citās Anglijas lielpilsētās, un to gaitā gāja bojā pieci cilvēki. Lielbritānijas policija saistībā ar  nekārtībām aizturējusi gandrīz 3000 cilvēku, un lielākajai daļai no viņiem jāstājas tiesas priekšā par ļaunprātīgu dedzināšanu, vandalismu, laupīšanu un citiem noziegumiem.

Nekārtības sākotnēji izcēlās pēc tam, kad 6.augustā pie policijas ēkas Londonas Totenemas rajonā notika mierīga protesta akcija pret to, ka 4. augustā apšaudē ar policiju gāja bojā kāds vīrietis, taču pēc tam vairāki simti cilvēki sāka demolēt un dedzināt ēkas un transportlīdzekļus un izlaupīt veikalus. Daudzi apšauba versiju, ka jaunais vīrietis apdraudēja policiju, kas tiek skaidrots kā apšaudes iemesls.

Pēc tam  nekārtības no Totenemas pārmetās uz citām vietām Anglijā un plosījās četras naktis, kļūstot par lielākajām nekārtībām, kādas Lielbritānija piedzīvojusi vairākos gadu desmitos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits