Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Porošenko piedāvājis Savčenko apmainīt pret diviem arestētiem krieviem

Ukrainas prezidents Petro Porošenko piedāvājis apmainīt ukraiņu piloti Nadiju Savčenko pret diviem Ukrainā arestētiem Krievijas pilsoņiem, vēsta Meduza.io.

Porošenko nav nosaucis personu vārdus, pret kuriem cer apmainīt uz 22 gadiem ieslodzījumā notiesāto Savčenko, taču noprotams, ka runa ir par Jevgēņiju Jerofejevu un Aleksandru Aleksandrovu - personām, kuras aizturētas Donbasā un apsūdzētas terorismā. Porošenko apstiprinājis, ka pēc tiesas sprieduma viņš gatavs šīs personas izdot Krievijai. Līdzīgu solījumu, kā paziņojis Porošenko, devis Kremļa saimnieks Vladimirs Putins attiecībā uz Savčenko.

"Esmu gatavs izdot Krievijai divus Krievijas karavīrus, kuri tika aizturēti Ukrainas teritorijā par militāras agresijas realizēšanu pret Ukrainu. Tiesas process ir finiša taisnē. Esmu gatavs garantēt šo personu pēc iespējas drīzāku nogādāšanu Krievijā pēc tiesas beigām," Porošenko teikto citē Krievijas ziņu aģentūra TASS.

Kremļa cilvēktiesību padomes vadītājs Mihails Fedotovs otrdien apstiprināja, ka arī Krievijas puse neizslēdz iespēju "veikt pārrunas par iespēju Savčenko izciest sodu Ukrainā, līdz ko spriedums stāsies spēkā." Viņš arī paziņoja, ka "piespriestā cietumsoda termiņš nav būtisks. Kas ir būtiski - spriedums stāsies spēkā 10 dienu laikā, ja vien netiks iesniegta apelācijas prasība. Pēc tam varam sākt pārrunas par Savčenko izdošanu Ukrainas varas iestādēm".

Savčenko advokāts Marks Feigins žurnālistiem paziņoja, ka tiesas spriedums netiks pārsūdzēts.

Jau vēstīts, ka Krievijas tiesa Nadijai Savčenko piesprieda 22 gadus cietumā, jo atzina Ukrainas lidotāju par vainīgu viņai izvirzītajās apsūdzībās - divu Krievijas žurnālistu slepkavībā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits