Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Prezidents: Mjanma necenšas no Ziemeļkorejas iegūt kodolieročus

Mjanmas prezidents Teins Seins noliedz, ka viņa valsts censtos iegūt kodolieročus no Ziemeļkorejas, un apsūdzības par šādas programmas esamību dēvē par pilnīgi "nepamatotām". "Mēs nesaņemam kodolieročus no Ziemeļkorejas," prezidenta teikto citē Singapūras laikraksts Straits Times. "Šīs apsūdzības ir nepamatotas un balstītas dažu rietumvalstu aizdomās."

Seins, uzturoties vizītē Singapūrā, solīja Mjanmā izveidot "veselīgu demokrātiju". "Mūsu valstī mēs esam pāršķīruši jaunu lappusi, lai Mjamnā radītu labākus apstākļus," sacīja prezidents. "Mēs mūsu tautai gribam sniegt gaišāku nākotni."

"Mēs gribam, lai mūsu tauta piedalās demokrātisko reformu procesā, un mēs gribam, lai Mjanmā plaukst demokrātija. Es vēlos jums apstiprināt, ka es Mjanmā centīšos izveidot veselīgu demokrātiju."

Mjanmas jaunā civilā valdība, kuras sastāvā tomēr joprojām ir daudz bijušo ģenerāļu, ir viesusi cerības uz politiskām pārmaiņām.

Jaunais režīms ir centies atrast kopīgu valodu ar oponentiem, kā arī uzaicinājis Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) delegāciju apmeklēt valsti, lai piedāvātu padomus Mjanmas sarežģītā ārvalstu valūtas tirgus reformēšanai. Pagājušajā mēnesī tika atbrīvoti arī 200 politieslodzīto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits