Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Putins: Spiediens uz Ziemeļkoreju novedīs strupceļā

ASV un citu valstu spiediens uz Ziemeļkoreju novedīs strupceļā; vienīgais nesaskaņu risināšanas instruments ir sarunas, ceturtdien publiskotā vēstījumā paudis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Krievija uzskata, ka turpmāka spiediena izdarīšana uz Phenjanu, lai apturētu tās kodolraķešu programmu, ir kļūdaina un bezjēdzīga," pausts Putina paziņojumā.

"Reģiona problēmas ir jārisina tikai ar visu iesaistīto pušu tiešu dialogu bez jebkādiem priekšnosacījumiem. Provokācijas, spiediens, militārā un apvainojoša retorika ved strupceļā," klāstījis Putins.

Krievija jau iepriekš iesaistījusies sarunās par Ziemeļkorejas kodolambīcijām - pirms vairāk nekā desmit gadiem tā piedalījās sešu pušu sarunās, cenšoties panākt Ziemeļkorejas atteikšanos no kodolprogrammas attīstīšanas. Ņemot vērā arī Dienvidkorejas un ASV kopīgi organizētās militārās mācības, Putins pašlaik izteicies, ka situācija Korejas pussalā "balansē uz plaša mēroga konflikta sliekšņa".

Identisku vēstījumu telefonsarunā ASV aizsardzības ministram Reksam Tilersonam nodevis Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Lavrovs. Viņš izteicies, ka jaunu sankciju piemērošana Ziemeļkorejai būtu bīstama. Dažas stundas pirms tam ASV prezidents Donalds Tramps vietnē Twitter izteicās pretēji, proti, ka runāšana nav risinājums attiecībās ar Ziemeļkoreju.

Ziemeļkoreja otrdien izmēģināja raķeti, kas tika izšauta netālu no galvaspilsētas Phenjanas un lidoja pāri Japānas teritorijai. Raķete nokrita Klusā okeāna ziemeļu daļā.

Japānas premjerministrs Sindzo Abe notikušo nodēvēja par bezprecedenta draudu reģiona mieram un drošībai.

Top komentāri

nenovedīs
n
Ģeniālais mnogohodovocņiks ir pats sevi novedis konkrētā strupceļā. Būtu ka nu par sevi uztraucies. Nu tur karātavu cilpa, piepeša sirdslēkme, 40 reizes nokrita pa kāpnēm, gūstot traumas, nesavienojamas ar dzīvību. Tas viss ar lielu ticamību var būt strupā Vovas tuvākā perspektīva.
sd,.itog3p2bij92-uj
s
Kad beidzot Ķīna miermīlīgi pārņems Krieviju!?!
vo-vo
v
ASV un citu valstu spiediens uz Ziemeļkoreju novedīs strupceļā Kima-Vovas bandu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits