Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PVO: Masalu inficēšanās gadījumu skaits pasaulē trīskāršojies

Masalu inficēšanās gadījumu skaits pasaulē šī gada pirmajos septiņos mēnešos trīskāršojies, salīdzinot ar to pašu laika periodu 2018.gadā, otrdien paziņojusi ANO Pasaules veselības organizācija (PVO).

Šogad ar masalām inficējušies 364 808 cilvēki. 2018. gada pirmajos septiņos mēnešos tika reģistrēti 129 239 inficēšanās gadījumi.

Inficēšanās gadījumu skaits ir augstākais kopš 2006. gada, žurnālistiem Ženēvā norādīja PVO preses pārstāvis.

Turklāt reālais saslimšanas gadījumus skaits vienmēr ir lielāks. PVO uzskata, ka reģistrēts tiek tikai katrs desmitais saslimšanas gadījums.

Masalas, kam ir raksturīgs drudzis un nelieli sarkani plankumi, parasti izraisa tikai vieglus simptomus, tomēr šī slimība ir viens no galvenajiem jaunu bērnu mirstības cēloņiem pasaulē.

Masalu vīruss izplatās pa gaisu, inficētajiem klepojot vai šķaudot, vai tiešos kontaktos ar inficētajiem cilvēkiem. Masalas ir ļoti lipīga slimība.

Saslimšanu ar masalām iespējams efektīvi novērst ar vakcīnu palīdzību, taču PVO pēdējos mēnešos brīdinājusi, ka vakcinēšanās rādītāji kļūst arvien sliktāki.

PVO norādīja, ka Madagaskarā, kur šī gada pirmajā pusē tika reģistrēti 127 500 saslimšanas gadījumi, situācija ir ievērojami uzlabojusies pēc valsts mēroga vakcinācijas kampaņas.

Masalu inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis visā pasaulē, sevišķi Āfrikā, kur tas gada griezumā palielinājies par 900%. Savukārt Klusā okeāna rietumu reģionā konstatēts 230% pieaugums.

Apjomīgu masalu uzliesmojumus piedzīvojušas Angola, Kamerūna, Čada, Kazahstāna, Nigērija, Filipīnas, Sudāna, Dienvidsudāna un Taizeme.

Savienotajās Valstīs šogad reģistrēti 1164 saslimšanas gadījumi, kas ir krietni vairāk nekā 2018.gadā. Pērn visa gada laikā ASV tika reģistrēti 372 saslimšanas gadījumi.

Eiropā šogad reģistrēti gandrīz 90 000 saslimšanas gadījumi. Pagājušajā gadā tika reģistrēti 84 462.

Top komentāri

SAISTĪTIE RAKSTI
S
Eiropā pagājušajā gadā no masalām miruši 72 cilvēki, no gripas - 152,000 . Vakcinatoru industrija šokā.
Krējums Saldais
K
Tas labi. Izslimos un būs veseli.
welcomistu āža kāja
w
Large measles outbreak introduced by asylum seekers and spread among the insufficiently vaccinated resident population, Berlin, October 2014 to August 2015
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits