Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

PVO: Pastāv ļoti zems risks plašākai Zikas vīrusa izplatībai pēc olimpiskajām spēlēm

 Pastāv ļoti zems risks, ka pēc Brazīlijā gaidāmajām olimpiskajām spēlēm Zikas vīruss varētu izplatīties starptautiski plašāk, paziņojusi Pasaules Veselības organizācija (PVO).

Zikas vīruss pirmoreiz tika konstatēts 1947.gadā Āfrikā, bet tika uzskatīts par relatīvi vieglu slimību, līdz pērn tika paziņots par tā pašreizējo uzliesmojumu Latīņamerikā.

Pastāv bažas, ka slimība varētu izplatīties plašāk pasaulē pēc augustā Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro gaidāmajām olimpiskajām spēlēm.

"Komiteja secinājusi, ka pastāv ļoti zems risks, ka Zikas vīruss varētu izplatīties plašāk pasaulē pēc gaidāmajām olimpiskajām un paraolimpiskajām spēlēm, jo sacensības norisināsies laikā, kad Brazīlijā ir ziema," vēstīts PVO ziņojumā.

Brazīlijā aptuveni 1,5 miljoni cilvēku inficējušies ar vīrusu, kas var izraisīt mikrocefāliju un citus smagus jaundzimušo smadzeņu defektus. Tas tiek uzskatīts par cēloni apmēram 1300 jaundzimušo mikrocefālijas un deformētu smadzeņu gadījumu, kas kopš pērnā gada reģistrēti Brazīlijā.

Biežākie Zikas vīrusa slimības simptomi ir drudzis, izsitumi, locītavu sāpes, iekaisušas acis, var būt arī galvassāpes, acu sāpes, vemšana un neiroloģiskas komplikācijas. Simptomi ilgst no dažām dienām līdz nedēļai. Smagas slimības formas gadījumā nepieciešama hospitalizācija.

Zikas vīruss var izplatīties jaunā reģionā, ja vietējie odi spēj to pārnēsāt no saslimušās personas, inficējot citus cilvēkus.

Jau ziņots, ka 150 ārstu, zinātnieku un pētnieku no vairākām pasaules valstīm atklātā vēstulē vērsās pie PVO ar aicinājumu pārcelt olimpiskās spēles uz citu vietu vai arī atlikt tās, lai novērstu Zikas vīrusa izplatību, taču tas tika noraidīts.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits