Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Reidos Malaizijas ekspremjera mājokļos atrod desmitiem somu ar naudu un dārglietām

Malaizijas policija kratīšanā bijušā premjerministra Nadžiba Razaka mājokļos piektdien atradusi 72 somas ar dārglietām un skaidru naudu, kā arī 284 kastes ar dārgu zīmolu rokassomām, vēsta vietējie mediji.

Policija veica kratīšanas vairākos Nadžibam Razakam piederošos luksusa mājokļos, kur atrada desmitiem Hermes, Birkin un Louis Vuitton rokassomu, kas bija piebāztas ar naudu, pulksteņiem un dārglietām.

Policija pašlaik nespēj novērtēt atradumu vērtību to milzīgā daudzuma dēļ.

Nadžibs Razaks ir apsūdzēts par simtiem miljonu eiro piesavināšanos no valsts investīciju fonda 1Malaysia Development Berhad (1MD"). Viņš noliedz apsūdzības korupcijā un ir ticis attaisnots valdības izmeklēšanā.

Nadžiba Razaka vadītā koalīcija Barisan Nasional (Nacionālā fronte), kas pie varas valstī bijusi vairāk nekā 60 gadus, 9. maijā negaidīti cieta zaudējumu parlamenta vēlēšanās. Viņš 12. maijā paziņoja, ka pēc sakāves vēlēšanās atkāpjas no Barisan Nasional līdera amata.

Pēc šīm vēlēšanām par premjerministru kļuva 92 gadus vecais Mahatirs Mohamads, kurš ir instruējis policiju atsākt šīs lietas izmeklēšanu un atvaļinājis ģenerālprokuroru Mohamedu Apandi Ali pēc apgalvojumiem, ka viņš palīdzējis piesegt Nadžiba Razaka korupcijas skandālu.

Nadžibam Razakam 12. maijā tika liegta izbraukšana no valsts. Viņš bija pavēstījis, ka kopā ar sievu vēlējies doties uz ārzemēm pavadīt neilgas brīvdienas, tomēr izplatījās baumas, ka ekspremjers, kurš iesaistīts plašā korupcijas skandālā, varētu mēģināt aizbēgt no valsts.

 

Top komentāri

Trollis JT
T
Patiešām, kad par naudas daudzuma mērvienību kļūst "istaba"... sākas problēmas... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits